Πατέρας Φοίβου Δεληβοριά: «Υπουργέ είσαι βλαξ»

Date:

Share post:

Με μια σκληρή ανάρτηση στο Facebook σχολιάζει ο πατέρας του Φοίβου Δεληβοριά, Φώτης, την «εχθρότητα» υπουργών της ΝΔ απέναντι στον Πολιτισμό.

«Παραφράζοντας τη ρήση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι σε 100 χρόνια κανείς δεν θα μας θυμάται ενώ τον Μίκη θα τον θυμούνται όλοι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε 50 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται τον Αδωνη Γεωργιάδη και τη Μενδώνη ενώ θα θυμούνται αυτούς που ο Αδωνης βρίζει από τα κανάλια και η Μενδώνη μορφάζει απαξιωτικά ακούγοντας το όνομά τους», αναφέρει.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

“ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΞ”

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπουργοί της ΝΔ όπως ο Αδωνης και η Μενδώνη εκδηλώνουν την εχθρότητά τους απέναντι στον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον τίμησαν και τον τιμούν και μερικοί έκαναν γνωστή την Ελλάδα στον κόσμο.
Παραφράζοντας την ρήση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι σε 100 χρόνια κανείς δεν θα μας θυμάται ενώ τον Μίκη θα τον θυμούνται όλοι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε 50 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται τον Αδωνη Γεωργιάδη και τη Μενδώνη ενώ θα θυμούνται αυτούς που ο Αδωνης βρίζει από τα κανάλια και η Μενδώνη μορφάζει απαξιωτικά ακούγοντας το όνομά τους
.Αντιγράφω από το την ιστοσελίδα WOMANTOC μία άγνωστη ιστορία για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη που έφυγε από τη ζωή, στις 7 Φεβρουαρίου του 2017, ήρθε στη δημοσιότητα λίγο καιρό μετά τον θάνατο του, κάνοντας το κοινό που τον αγαπούσε όσο λίγους Έλληνες τραγουδοποιούς να γελάσει και να βουρκώσει παράλληλα από συγκίνηση με το μεγαλείο του Μάνου Χατζιδάκι και φυσικά με το σημαντικότητα του ίδιου του Λουκιανού.

Μία ιστορία που λέγεται ότι είχε διηγηθεί ο ίδιος ο Μάνος Χατζιδάκις στον κύκλο του λίγο καιρό αφότου συνέβη. Ήταν το 1980 όταν ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης είχε αναφέρει στη Βουλή τρεις φορές το όνομα του Λουκιανού Κηλαηδόνη ως παράδειγμα προς αποφυγήν σε σχέση με την μουσική που θα έπρεπε να ακούνε οι νέοι» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο Μάνος Χατζιδάκις, ιδρυτής και διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος, είχε ένα αλάνθαστο αισθητήριο στο να διακρίνει τους νέους δημιουργούς που άνοιγαν δρόμους σε κάθε μορφή τέχνης, ιδιαίτερα στην μουσική και κόντρα στα εμβατήρια της εποχής. Και φυσικά τους προέβαλε μέσω του Τρίτου Προγράμματος. Είναι η εποχή της Λιλιπούπολης.

Έπαιζε λοιπόν ο Χατζιδάκις μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη σχολιάζοντας πόσο σημαντικό και πρωτοπόρο είναι το έργο του.

Ενοχλημένος ο τότε υπουργός Πολιτισμού Κ. Τσαλδάρης, ο επονομαζόμενος “Νανάς” με το χαρακτηριστικό τικ στο πρόσωπο, τηλεφώνησε στον Μάνο Χατζιδάκι για να τον επιπλήξει -αν ήταν δυνατόν ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο- επειδή μετέδιδε Κηλαηδόνη.

Ο Μάνος Χατζιδάκις του απάντησε με τρεις λέξεις:

«Νανά, είσαι βλάξ. »

Και κλείνοντάς του κατάμουτρα το τηλέφωνο έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να παίζουν μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη για ολόκληρη την υπόλοιπη μέρα».

spot_img

Related articles

Γιατί αποτυγχάνει το άνοιγμα της Κίνας στους ξένους τουρίστες

Η Κίνα προχώρησε σε ένα πρωτοφανές βήμα χαλάρωσης των απαιτήσεων για βίζες σε δεκάδες χώρες το 2024, ανοίγοντας...

Επιτυχημένη δικηγόρος, ανύπαντρη μητέρα και «αφεντικό» του OnlyFans: Αυτή είναι η Κίλι Μπλερ

Από το 2016, όταν και έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο, το OnlyFans έχει δεχθεί σκληρή κριτική από...

WNBA: Πρώην σταρ άνοιξε OnlyFans και έβγαλε σε μια εβδομάδα, όσα σε όλη την καριέρα της

Όταν η Ελίζαμπεθ – Λιζ – Κάμπατζ (Καμπαγκέ με την νιγηριανή προφορά, αλλά και η ίδια αυτοαποκαλείται Κάμπατζ)...

Ο Stefanos θέλει να χορέψει τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο ταψί, η Γερμανία αναπολεί τους Ναζί

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, τα μάθατε τα νέα; Ο...