Πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν θα κάνουν διακοπές φέτος! Τι δείχνει έρευνα

Date:

Share post:

Πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι,  σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ MARLAB του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η έρευνα είχε σκοπό να καταγράψει τις προθέσεις και τις προτιμήσεις των Ελλήνων σε ότι αφορά τις καλοκαιρινές τους διακοπές για φέτος και να αποτυπώσει τις τάσεις στον εσωτερικό τουρισμό για το καλοκαίρι που έρχεται.

Διεξήχθη διαδικτυακά το χρονικό διάστημα 23-25 Απριλίου 2020 με την επιστημονική ευθύνη της Διευθύντριας του MARLAB, καθηγήτριας, Ροδούλας Τσιότσου και τους ερευνητικούς συνεργάτες-μέλη, Νικολέττα Σιαμάγκα, επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ, και Αχιλλέα Μπούκη, λέκτορα του πανεπιστημίου του Sussex.

Όπως αναφέρει η ερευνητική ομάδα «καθώς η σταδιακή άρση των περιορισμών μετακίνησης (τουλάχιστον στο εσωτερικό της χώρας) έχει μόλις δρομολογηθεί, ένα σημαντικό ερώτημα που τίθεται είναι το κατά πόσο οι Έλληνες θα κάνουν διακοπές φέτος και υπό ποιες συνθήκες αυτές θα πραγματοποιηθούν αλλά και πώς θα διαμορφωθεί η τουριστική τους συμπεριφορά λόγω COVID-19».

53% των Ελλήνων δεν θα κάνουν διακοπές!

Όπως προκύπτει από την εν λόγω έρευνα, σχεδόν οι μισοί Έλληνες (47%) σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι και συγκεκριμένα το μήνα Αύγουστο (65%).

Η Ελλάδα είναι ο κύριος τόπος διακοπών για τους Έλληνες φέτος (90%) ενώ τα ξενοδοχεία θα είναι η κύρια διαμονή τους (46%).

Οι μισοί Έλληνες (50%) θεωρούν ότι θα ξοδέψουν τα ίδια ποσά για τις καλοκαιρινές διακοπές τους όπως και πέρυσι.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους δεν θα κάνει διακοπές το 19% του δείγματος, είναι λόγω έλλειψης χρημάτων (36%), λόγω κορονοϊού (32%), και λόγω φόρτου εργασίας (22%).

Μένουμε… Ελλάδα

Το 90% του δείγματος επιλέγει αποκλειστικά την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό του καλοκαιριού, το 7% επιλέγει την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ μόνο το 3% επιλέγει το εξωτερικό. Σχετικά με το ποια χρονική περίοδο θα κάνει διακοπές, το 25% δήλωσε τον Ιούλιο (20% το 2ο 15ήμερο του Ιουλίου), 65% θα κάνει διακοπές τον Αύγουστο και 10% δήλωσε ότι θα προτιμήσει τον Σεπτέμβριο για τις διακοπές του. Η διάρκεια των διακοπών τους θα είναι 4 ημέρες για το 5%, 5 ημέρες για το 17%, 6 ημέρες για το 3%, 7 ημέρες για το 14%, 10 ημέρες για το 12%, 15 ημέρες για το 9%, και 20 ημέρες για το 4%.

Σε ότι αφορά στη διαμονή τους, το 46% δηλώνει ότι θα μείνει σε ξενοδοχείο, το 14% σε σπίτι φίλων, το 29% στο εξοχικό ή πατρικό τους και το 19% σε Airbnb.

Σημειώνεται ότι στο ερωτηματολόγιο απάντησαν 840 άτομα εκ των οποίων το 31% ήταν άντρες και το 69% γυναίκες.

spot_img

Related articles

16/05/2025 13:00 – Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής – 16/05/2025 – Δήμος Ραφήνας

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, σας καλεί σύμφωνα με τις διατάξεις των...

11 χρόνια με συνέπεια και ενημέρωση – Η POLIS κλείνει 11 χρόνια δυναμικής παρουσίας

11 χρόνια με συνέπεια και ενημέρωση – Η POLIS κλείνει 11 χρόνια δυναμικής παρουσίας Στην POLIS που κυκλοφορεί (τεύχος...

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού – Η στάση κ. Διαγγελάκη και τα ερωτήματα για την πλατεία Ραφήνας

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού – Η στάση κ. Διαγγελάκη και τα ερωτήματα για την πλατεία Ραφήνας Το...

Ένα υπέροχο ταξίδι έφτασε στο τέλος του…

Η ομάδα της Κ17 γράφει τον επίλογο μιας μοναδικής διαδρομής. Οι περισσότεροι αθλητές πορεύτηκαν μαζί από τα 5, 6,...
Polis

Polis

🗣 Μιλήστε μαζί μας τώρα στο Messenger!

I will be back soon

Polis
💬 Ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία!
Η ομάδα του Polis Media θα σας απαντήσει σύντομα.
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! 🙏
Messenger