Το μαύρισμα είναι τέχνη αλλά και τεχνική. Και αυτό διότι χρειάζεται να μαυρίσουμε χωρίς να καούμε ενώ παράλληλα το μαύρισμα πρέπει να είναι βαθύ και σοκολατένιο.
Ποια είναι αυτή η τεχνική; Το scrub (ναι, καλά διαβάσατε!).
Η ζάχαρη θα απομακρύνει πολύ απαλά τα νεκρά κύτταρα ενώ το λάδι θα σας ενυδατώσει σε βάθος. Η καλή ενυδάτωση είναι το άλλο κλειδί για το τέλειο μαύρισμα.
Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν;
Βάζετε σε ένα βάζο λευκή ζάχαρη, λάδι τόσο ώστε να καλύψει ελάχιστα τη ζάχαρη, μερικές σταγόνες λεμόνι (ως συντηρητικό ώστε να μπορέσετε να φυλάξετε ό,τι περισσέψει στο ψυγείο) και λίγα φύλλα δυόσμου.
Αν νομίζετε πως είναι πολύ στεγνό προσθέστε λίγο λάδι. Αν νομίζετε πως έιναι πολύ υδαρό ρίξτε λίγη ζάχαρη.
Ναι, είναι τόσο απλό και ναι, αν κάνετε αυτό το scrub κάθε τρίτη μέρα όσο καιρό πηγαίνετε στη θάλασσα θα μας ευγνωμονείτε για το μαύρισμά σας.
Και φυσικά, φορέστε ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ!