Όλες οι αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας

Date:

Share post:

Ενα από τα συγκριτικά, τουριστικά και όχι μόνο, πλεονεκτήματα της χώρας μας, είναι οι πολυάριθμες ιαματικές πηγές, πολλές εκ των οποίων είναι άγνωστες.
Δειλά δειλά τα τελευταία χρόνια, το Υπουργείο Τουρισμού έχει αναγνωρίσει πολλές εξ αυτών, φθάνοντας τώρα να υπάρχουν 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές.

Ωστόσο, το πλέον σημαντικό βήμα, είναι ότι το Υπουργείο Τουρισμού, μόλις σήμερα ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, το ολοκληρωμένο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων, προκειμένου οι πολίτες να έχουν επίσημη και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις ιαματικές πηγές.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, εμφανίζεται ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με αυτές τις 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές, με τα χαρακτηριστικά καθεμιάς, όπως: στον δήμο που ανήκει η πηγή, για την θερμοκρασία και τον τρόπο χρήσης.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα λήψης αρχείου μέσω hyperlink (υπερσύνδεσμο) με την ονομασία: «ΦΕΚ Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ονομασία της εκάστοτε πηγής, με το αντίστοιχο ΦΕΚ αναγνώρισης.

«Στην χώρα που “γεννήθηκε” ο Ιατρικός Τουρισμός, την πατρίδα του Ιπποκράτη, δε μπορεί να μην αποτελεί πρωταρχικό στόχο η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού Τουρισμού Υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό,» επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Πηγή: huffingtonpost.gr

spot_img

Related articles

Τι προκάλεσε την πληθυσμιακή κατάρρευση της νεολιθικής Ευρώπης;

Η απότομη μείωση του πληθυσμού της βορειοδυτικής Ευρώπης πριν από 5.000 χρόνια ίσως προκλήθηκε από αλλεπάλληλες επιδημίες πανώλης,...

Ελεύθερη, ωραία και στη Μύκονο η Νάταλι Πόρτμαν

Ο ένας μετά τον άλλο καταφθάνουν στον νησί των Ανέμων οι χολιγουντιανοί αστέρες. Ανάμεσά τους και η Νάταλι Πόρτμαν που...

«Σκίζει» ο «Κανένας» σε νέα δημοσκόπηση για τον πιο δημοφιλή πρωθυπουργό – Ρωγμές στο προφίλ Μητσοτάκη

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB, που καταγράφουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στα κόμματα...

Μητσοτάκης: Ο Μίτσκοσκι μέσα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε την ονομασία Βόρεια Μακεδονία

Για τη Βόρεια Μακεδονία, την Τουρκία και το Κυπριακό, αλλά και τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του...