Όλες οι αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας

Date:

Share post:

Ενα από τα συγκριτικά, τουριστικά και όχι μόνο, πλεονεκτήματα της χώρας μας, είναι οι πολυάριθμες ιαματικές πηγές, πολλές εκ των οποίων είναι άγνωστες.
Δειλά δειλά τα τελευταία χρόνια, το Υπουργείο Τουρισμού έχει αναγνωρίσει πολλές εξ αυτών, φθάνοντας τώρα να υπάρχουν 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές.

Ωστόσο, το πλέον σημαντικό βήμα, είναι ότι το Υπουργείο Τουρισμού, μόλις σήμερα ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, το ολοκληρωμένο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων, προκειμένου οι πολίτες να έχουν επίσημη και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις ιαματικές πηγές.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, εμφανίζεται ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με αυτές τις 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές, με τα χαρακτηριστικά καθεμιάς, όπως: στον δήμο που ανήκει η πηγή, για την θερμοκρασία και τον τρόπο χρήσης.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα λήψης αρχείου μέσω hyperlink (υπερσύνδεσμο) με την ονομασία: «ΦΕΚ Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ονομασία της εκάστοτε πηγής, με το αντίστοιχο ΦΕΚ αναγνώρισης.

«Στην χώρα που “γεννήθηκε” ο Ιατρικός Τουρισμός, την πατρίδα του Ιπποκράτη, δε μπορεί να μην αποτελεί πρωταρχικό στόχο η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού Τουρισμού Υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό,» επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Πηγή: huffingtonpost.gr

spot_img

Related articles

Απόδραση στον Πόρο για Γιώργο Λιάγκα και Μαρία Αντωνά – Έτσι προδόθηκε το ζευγάρι

Μετά την ολοκλήρωση των τηλεοπτικών του υποχρεώσεων και ο Γιώργος Λιάγκας ταξίδεψε στον Πόρο έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφό...

Πικρός ο καφές στο τραπέζι – Πόσο αναμένεται να αυξηθεί η τιμή από 1η Ιουλίου

Πικρή… γεύση αναμένεται να έχει ο καφές στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης από την 1η Ιουλίου με τον ΦΠΑ να επανέρχεται...

Πάσχουν οι διαιτητές από το σύνδρομο του Ναπολέοντα;

Οφσάιντ; Φάουλ; Χέρι; Πολλές φάσεις ενός αγώνα ποδοσφαίρου μπορούν να προκαλέσουν έντονες συζητήσεις σχετικά με τις αποφάσεις των διαιτητών. Αυτός...

Κλιματική κρίση: Πλημμύρες, καύσωνες και πυρκαγιές – Γιατί τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ελλάδα

Η Ελλάδα επλήγη από τον πρώτο καύσωνα που έχει καταγραφεί αυτόν τον μήνα, κλείνοντας σχολεία και τουριστικά αξιοθέατα. Δεν υπάρχει αμφιβολία...