Νέα μελέτη δείχνει ότι το αλκοόλ ωφελεί τους ανθρώπους άνω των 40

Date:

Share post:

Στο συμπέρασσμα πως οι νέοι δεν πρέπει να πίνουν καθώς το αλκοόλ εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους κατέληξαν οι επιστήμονες στο Global Burden of Diseases, του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ το οποίο παράγει δεδομένα για τα αίτια ασθενειών και θανάτων σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον η ίδια έρευνα πριν 4 χρόνια ανέφερε πως ακόμη και το περιστασιακό ποτό είναι επιβλαβές για την υγεία και πρότεινε οι κυβερνήσεις να συμβολεύουν τους πολίτες να απέχουν πλήρως.

Ύστερα από την ανάλυση νέων δεδομένων, οι επιστήμονες κατέληξαν σε νέα συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα, οι νέοι αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο για την υγεία τους από την κατανάλωση αλκοόλ συγκριτικά με τους ηλικιωμένους. Επιπροσθέτως, οι άνω των 40 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα μπορεί να επωφεληθούν από την περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ, όπως ένα ποτήρι κρασί την ημέρα.

«Το μήνυμά μας είναι απλό: οι νέοι δεν πρέπει να πίνουν, αλλά οι ηλικιωμένοι μπορεί να ωφεληθούν από μικρές ποσότητες», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας, Εμμανουέλα Γακίδου, καθηγήτρια μετρικών επιστημών υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

«Αν και μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι οι νεαροί ενήλικες θα απέχουν από το ποτό, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να κοινοποιήσουμε τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ώστε ο καθένας να μπορεί να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις για την υγεία του» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το έτος 2020 υπολογίζεται πως 1.34 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταναλώσει επιβλαβείς ποσότητες αλκοόλ, σύμφωνα με την ανάλυση καταναλωτικών συνηθειών σε 204 χώρες.

spot_img

Related articles

Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού – Σημεία προπώλησης

Τη Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ θα γίνει η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού...

Το απόλυτο καλοκαιρινό ΠΑΡΤΥ με τους Χατζηφραγκέτα the band στο DIVERS CLUB στις 13 Ιουλίου – Link Προπώλησης

Οι Χατζηφραγκέτα the band σε full band σύνθεση μας δίνουν ραντεβού για μια μεγάλη συναυλία στο Divers beach...

Ήταν τελικά αόρατες οι γυναίκες στην Αρχαιότητα; – Η διαφορά ανάμεσα σε Αθηναίες και Σπαρτιάτισσες

Πόσο… αόρατες ήταν οι γυναίκες στην ελληνική αρχαιότητα; Υπήρχαν κοινωνίες στις οποίες η θέση τους ήταν πιο… ορατή; Ποια στερεότυπα είναι καιρός να...

Τι σκέφτονταν για το σεξ οι γυναίκες της Αρχαίας Ελλάδας;

Σύμφωνα με τον Σημωνίδη τον Αμοργιανό, έναν άνδρα ποιητή του 7ου αιώνα π.Χ., -ο οποίος στις ημέρες μας αναφέρεται συχνά...