Νέα έρευνα: Tα ζευγάρια που γνωρίστηκαν με αυτόν τον τρόπο είναι πιθανότερο να χωρίσουν νωρίς

Date:

Share post:

Με τίτλο «Συγγενείς ξένοι: Η σημασία των Social στον γάμο» . μια νέα έρευνα διεπίστωσε ότι το 12% των ζευγαριών που γνωρίστηκαν online χωρίζουν μέσα στα πρώτα τρία χρόνια του γάμου, σε σύγκριση με το 2% των ζευγαριών που γνωρίζονται μέσω φίλων. Έπειτα από 7 χρόνια τα ίδια στατιστικά αυξήθηκαν κατά 17% και το 10% αντίστοιχα.


Την έρευνα διεξήγαγαν το Ίδρυμα Γάμου της Βρετανίας και την εταιρεία δημοσκοπήσεων Savanta ComRes.

«Αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά ανησυχητικά, δεδομένης και της δημοφιλίας που αποκτούν οι γνωριμίες μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Υπονοούν ότι τα ζευγάρια που γνωρίζονται μέσω αυτών, δεν έχουν επαρκή στήριξη -ειδικά τα πρώτα χρόνια της σχέσης και του γάμου – για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο Harry Benson υπεύθυνος της έρευνας.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 2,000 ενήλικες, οι οποίοι ήταν τουλάχιστον 30 ετώ και είχαν παντρευτεί έστω μία φορά. Από το 2000 και έπειτα το online dating έχει γίνει πολύ δημοφιλές και θεωρείται πλέον αποδεκτό από όλους. Μάλιστα, με αυτόν τρόπο γνωρίζονται σήμερα τα περισσότερα ζευγάρια. Πριν τη δεκαετία του 2000, περίπου τα 2/3 των ζευγαριών γνωρίζονταν μέσω της οικογένειας, στη δουλειά και εξόδους όπως τα πάρτι και η διασκέδαση στα κλαμπ.

Η έκθεση εξέτασε τη δεκαετία μέσα στην οποία τα ζευγάρια γνωρίστηκαν, την ηλικία τους και το επάγγελμά τους και φάνηκε ότι οι σχέσεις που ξεκίνησαν online ήταν πιθανότερο να τελειώσουν στα τρία πρώτα χρόνια του γάμου.

«Τα ευρήματά μας δεν υποβαθμίζουν ή μειώνουν τη σημασία του online dating. Αλλά υπογραμμίζει το μεγαλύτερο ρίσκο και τις δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίσουν τα άτομα που παντρεύονται έναν “άγνωστο”, αφού δεν έχουν αρκετές πληροφορίες ή το κοινωνικό δίκτυο για να ζητήσουν στήριξη», λέει ο Benson και συνεχίζει: «Αυτές οι διαφορές και τα στοιχεία θα επιτρέψουν σε όσους από εμάς παρέχουμε στήριξη και οδηγίες σε ζευγάρια που σκέφτονται να παντρευτούν να στοχεύσουμε καλύτερα τις πληροφορίες που διαθέτουμε και να ενθαρρύνουμε τα άτομα να εστιάσουν στην οικοδόμηση κοινωνικού κύκλου στα πρώτα χρόνια του γάμου».
Το online dating δεν είναι ο μόνος τρόπος γνωριμίας που -ίσως- οδηγεί σε  πρόωρο διαζύγιο. Σύμφωνα με τη μελέτη το 8% των ζευγαριών που γνωρίστηκαν στο σχολείο και το 7% των ζευγαριών που γνωρίστηκαν στη δουλειά, χωρίζουν επίσης τα πρώτα χρόνια του γάμου τους.

Επίσης, αφού οι δυσκολίες τα πρώτα χρόνια σε έναν γάμο ξεπεραστούν, ο τρόπος που τα ζευγάρια γνωρίστηκαν δεν παίζει ρόλο στο διαζύγιο. «Το γεγονός ότι ο επιπλέον κίνδυνος εξαφανίζεται έπειτα από τα τρία πρώτα χρόνια του γάμου, τονίζει τη σημασία του υγιούς κοινωνικού κύκλου για το ζευγάρι», τονίζεται στην έρευνα.

spot_img

Related articles

Τι προκάλεσε την πληθυσμιακή κατάρρευση της νεολιθικής Ευρώπης;

Η απότομη μείωση του πληθυσμού της βορειοδυτικής Ευρώπης πριν από 5.000 χρόνια ίσως προκλήθηκε από αλλεπάλληλες επιδημίες πανώλης,...

Ελεύθερη, ωραία και στη Μύκονο η Νάταλι Πόρτμαν

Ο ένας μετά τον άλλο καταφθάνουν στον νησί των Ανέμων οι χολιγουντιανοί αστέρες. Ανάμεσά τους και η Νάταλι Πόρτμαν που...

«Σκίζει» ο «Κανένας» σε νέα δημοσκόπηση για τον πιο δημοφιλή πρωθυπουργό – Ρωγμές στο προφίλ Μητσοτάκη

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB, που καταγράφουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στα κόμματα...

Μητσοτάκης: Ο Μίτσκοσκι μέσα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε την ονομασία Βόρεια Μακεδονία

Για τη Βόρεια Μακεδονία, την Τουρκία και το Κυπριακό, αλλά και τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του...