Μπιλ Γκέιτς για κοροναϊό: Η πανδημία του αιώνα – Πρέπει να επενδυθούν δισ.

Date:

Share post:

Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates ανακοίνωσε στις 5 Φεβρουαρίου πως θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να βρεθούν θεραπείες και εμβόλια κατά του κοροναϊού

Θα πρέπει οι κυβερνήσεις αλλά και ο ιδιωτικός τομέαςνα επενδύσουν δισεκατομμύρια για να αντιμετωπίσουν αυτό που ο δισεκατομμυριούχος και ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, φοβάται ότι μπορεί να εξελιχθεί σε «πανδημία του αιώνα»: τον κορoναϊό Covid-19.

Σε άρθρο του υπό τον τίτλο «How to respond to COVID-19» ο Gates περιγράφει τις σκέψεις του για το πώς θα πρέπει να προετοιμαστεί ο κόσμος όχι μόνο για να σταματήσει τον κοροναϊό, αλλά και μελλοντικές απειλές από επιδημίες.

Αναφέρει τον Covid-19 ως «πανδημία» παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αποφύγει μέχρι τώρα να υιοθετήσει τον όρο αυτό.

Μεταξύ των συστάσεων που απευθύνει ο Gates για την επιβράδυνση της διάδοσης του ιού είναι οι εξής:

Οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να παρέχουν εκπαιδευμένους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα στην Αφρική και τη Νότια Ασία για να παρακολουθήσουν την εξάπλωση και την παράδοση εμβολίων του ιού.

Η δημιουργία μιας διεθνούς βάσης δεδομένων όπου οι χώρες μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες.

Η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα ελέγχει τα μείγματα που έχουν ήδη δοκιμαστεί ως προς την ασφάλεια για χρήση σε εμβόλιο.

Η δυνατότητα παρασκευής εμβολίων σε μόλις λίγες εβδομάδες μέσω κοινών δράσεων των κυβερνήσεων και ιδιωτών δωρητών.
Υπενθυμίζεται ότι το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates ανακοίνωσε στις 5 Φεβρουαρίου πως θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να βρεθούν θεραπείες και εμβόλια κατά του κοροναϊού. Τα κεφάλαια αυτά θα κατευθυνθούν στην έρευνα για εμβόλια και θεραπείες, καθώς και ως βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Το 2017 σε μια προφητική προειδοποίηση είχε πει ότι τα επόμενα 10-15 χρόνια μια πανδημία θα σκοτώσει έως και 30 εκατ. ανθρώπους. Μέχρι τη στιγμή που ο Gates δημοσίευσε το άρθρο του (την Παρασκευή 28/2) πάνω από 88.000 άτομα είχαν προσβληθεί από κοροναϊό και πάνω από 2.800 είχαν πεθάνει. Ο ΠΟΥ, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι είναι σε φάση ανάπτυξης 20 διαφορετικά εμβόλια και τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται τα π[ρώτα αποτελέσματα.

Ο Gates έχει προβλέψει ότι μεγάλης κλίμακας δοκιμές εμβολίων μπορούν να αρχίσουν το νωρίτερο τον Ιούνιο. Στο μεταξύ, έχουν ήδη εξαϋλωθεί 5 δισ. δολάρια από τις διεθνείς αγορές, καθώς επικρατεί πανικός μεταξύ των επενδυτών.

Ethnos

spot_img

Related articles

Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού – Σημεία προπώλησης

Τη Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ θα γίνει η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού...

Το απόλυτο καλοκαιρινό ΠΑΡΤΥ με τους Χατζηφραγκέτα the band στο DIVERS CLUB στις 13 Ιουλίου – Link Προπώλησης

Οι Χατζηφραγκέτα the band σε full band σύνθεση μας δίνουν ραντεβού για μια μεγάλη συναυλία στο Divers beach...

Ήταν τελικά αόρατες οι γυναίκες στην Αρχαιότητα; – Η διαφορά ανάμεσα σε Αθηναίες και Σπαρτιάτισσες

Πόσο… αόρατες ήταν οι γυναίκες στην ελληνική αρχαιότητα; Υπήρχαν κοινωνίες στις οποίες η θέση τους ήταν πιο… ορατή; Ποια στερεότυπα είναι καιρός να...

Τι σκέφτονταν για το σεξ οι γυναίκες της Αρχαίας Ελλάδας;

Σύμφωνα με τον Σημωνίδη τον Αμοργιανό, έναν άνδρα ποιητή του 7ου αιώνα π.Χ., -ο οποίος στις ημέρες μας αναφέρεται συχνά...