Μητσοτάκης: Το απόγευμα θα απευθυνθώ στους πολίτες, θα ανακοινώσω νέα μέτρα για κορονοϊό

Date:

Share post:

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι το απόγευμα θα προβεί σε δήλωση για το δεύτερο κύμα κορονοϊού. Ποια μέτρα έρχονται.

Ο λόγος είναι ότι οι αρχές θεωρούν ότι δημιουργούνται εστίες μόλυνσης από συνωστισμό μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, αλλά και λόγω των πάρτι που διοργανώνονται. Στόχος είναι να αναχαιτιστεί η εξάπλωση ώστε να μην χρειαστούν πιο σκληρά μέτρα και ενδεχομένως στο μέλλον ένα ολικό lockdown.

Η κ. Σακελλαροπούλου θυμήθηκε πως όταν άνοιξαν τα σχολεία είχε βρεθεί στο Καστελόριζο όπου διαπίστωσε ότι οι μικροί μαθητές είχαν με μεγάλη ευκολία υιοθετήσει τη χρήση μάσκας, ενώ έστειλε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η μάσκα δεν είναι περιορισμός ελευθερίας.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του ανέφερε ότι: “Δεν έχουμε κρούσματα σε σχολεία”, γεγονός που απέδωσε σε αυστηρή τήρηση των μέτρων, ενώ σχολίασε ότι η χρήση της μάσκας ενώ είναι ένα μέτρο που αφορά στην ατομική ασφάλεια, έχει επιπτώσεις σε άλλους ανθρώπους και στους αγαπημένους μας. Δήλωσε επίσης ότι έμφαση πρέπει να δοθεί όχι μόνο στην ατομική ευθύνη, αλλά στην ανάγκη αυτή να είναι το υπόδειγμα για συλλογική αλληλεγγύη.

Παραδέχθηκε όμως την ελλιπή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, λέγοντας πως: “Σήμερα αναγκαζόμαστε να πάρουμε πρόσθετα μέτρα, γιατί έχουμε λίγους που παραβιάζουν τους κανόνες ενώ οι πολλοί συμμορφώνονται. Αλλά δυστυχώς αυτή η πραγματικότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.

Ο κ.Μητσοτάκης λοιπόν αφού στις 12:30 προεδρεύσει σε τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες για την εκτίμηση της πορείας της πανδημίας και το συντονισμό των μέτρων, το απόγευμα θα απευθυνθεί με τηλεοπτική του δήλωση προς τους πολίτες, όπως έκανε τακτικά και στο ξεκίνημα της πανδημίας.

Τώρα όμως η εικόνα είναι πολύ διαφορετική από την άνοιξη, αλλά παρόλα αυτά η κυβέρνηση ξορκίζει αυτή τη στιγμή ένα γενικό lock down και πάντως δεν είναι στο σχεδιασμό της. Εξάλλου, υπάρχει μία συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ να μην προχωρήσει κανένα κράτος- μέλος μόνο του σε νέο γενικό lock down, αλλά να παραμείνει ζωντανή έστω και με… μηχανική υποστήριξη η οικονομία. Ευρωπαϊκές χώρες όμως, που βλέπουν η μία μετά την άλλη το νέο κύμα κορονοϊού να γιγαντώνεται, προβαίνουν σε τοπικά και μερικού χαρακτήρα lock down, όπως για παράδειγμα η Γαλλία.

Η κυβέρνηση εστιάζει μεν στις συναθροίσεις σε πλατείες, ωστόσο το γεγονός είναι ότι η αύξηση των κρουσμάτων αποδίδεται στην πραγματικότητα στην αδυναμία επιβολής του ωραρίου λειτουργίας σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και στα “κρυφά” κορονο-πάρτι. Εξ ου και έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση για περιορισμό κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις πρώτες πρωινές ώρες, πέρα από τη μάσκα παντού. Με την τελευταία πρόταση πάντως δε συμφωνούν όλοι οι λοιμωξιολόγοι, αλλά είναι μία επιλογή της κυβέρνησης ως ένα ακόμη έσχατο μέτρο για να αποφευχθεί το lock down.

spot_img

Related articles

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Σπατών Αρτέμιδoς με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Σπατών Αρτέμιδος με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Στις 9 Ιουλίου...

Τι προκάλεσε την πληθυσμιακή κατάρρευση της νεολιθικής Ευρώπης;

Η απότομη μείωση του πληθυσμού της βορειοδυτικής Ευρώπης πριν από 5.000 χρόνια ίσως προκλήθηκε από αλλεπάλληλες επιδημίες πανώλης,...

Ελεύθερη, ωραία και στη Μύκονο η Νάταλι Πόρτμαν

Ο ένας μετά τον άλλο καταφθάνουν στον νησί των Ανέμων οι χολιγουντιανοί αστέρες. Ανάμεσά τους και η Νάταλι Πόρτμαν που...

«Σκίζει» ο «Κανένας» σε νέα δημοσκόπηση για τον πιο δημοφιλή πρωθυπουργό – Ρωγμές στο προφίλ Μητσοτάκη

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB, που καταγράφουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στα κόμματα...