Λέσβος: Αποκλείστηκε η επιταγμένη περιοχή από τους πολίτες – Έτοιμοι για όλα – 41 αλλοδαποί μπήκαν χθες στο νησί

Date:

Share post:

Εκατοντάδες σωσίβια και πλαστικές βάρκες με τις οποίες χρόνια τώρα φτάνουν αλλοδαποί μεταφέρθηκαν από τους πολίτες και απέκλεισαν την υπό επίταξη έκταση στην περιοχή Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου για την κατασκευή της νέας «δομής φιλοξενίας» στην Λέσβο.

Πρόκειται για την έκταση των 261 στρεμμάτων όπου έχει προγραμματιστεί η κατασκευή της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη.

Παράλληλα, συνεχίζεται και σήμερα ο αποκλεισμός της περιοχής Καράβα – Καβακλή Μανταμάδου από πολίτες και αυτοκίνητα αλλά και μηχανήματα του Δήμου δυτικής Λέσβου.

Με κάλεσμα στους πολίτες του δήμου Δυτικής Λέσβου, ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος καλεί τον κάθε πολίτη με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο να πάρει μερικά σωσίβια και να τα τοποθετήσει στη συγκεκριμένη έκταση.

«Να τα πάμε δηλαδή σε αυτούς που ανήκουν. Μπορούν έτσι με αυτά να διακοσμήσουν και την νέα δομή», λέει ο κ. Βέρρος ο οποίος κάνει γνωστό ότι όλα πλέον τα σωσίβια και οι βάρκες από τις νέες αφίξεις στη Λέσβο θα μεταφέρονται και θα τοποθετούνται στη συγκεκριμένη έκταση.

Στη θέση Διαβολόρεμα στην εθνική οδό Μυτιλήνης – Καλλονής όσο και στην περιοχή Παναγιά Τριχερούσα στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης – Μανταμάδου, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκεί εγκαταστάσεις.

Την ίδια ώρα που οι κάτοικοι της Λέσβου έχουν αποκλείσει την περιοχή οι αλλοδαποί ατάραχοι συνεχίζουν τις αποβατικές τους ενέργειες, χωρίς την παραμικρή δυσκολία.

Τουλάχιστον 41 εξ αυτών σε νυκτερινή επιχείρηση αποβιβάστηκαν επί της ακτής στη θέση ”ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” Σκάλας Συκαμινέας.

Στην συνέχεια μέσω του αριθμού 112 ανέφεραν την ακριβή τους θέση καλώντας προς άμεση μεταφορά τους στην Μυτιλήνη.

Αμέσως και χωρίς χρονοτριβή και υπο το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας μετέφεραν τους αλλοδαπούς σε ασφαλές σημείο προκειμένου στην συνέχεια να μεταφερθούν στην ενδοχώρα προς μόνιμη εγκατάσταση.

Παράλληλα πλωτά του ΛΣ συνόδευσαν σε Οινούσες και Ψέριμο 34 και 39 παράνομους μετανάστες αντίστοιχα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης υποστήριξης των αλλοδαπών για μετεγκατάστασή τους στην Ελλάδα από την Τουρκία.

pronews.gr

spot_img

Related articles

Τι προκάλεσε την πληθυσμιακή κατάρρευση της νεολιθικής Ευρώπης;

Η απότομη μείωση του πληθυσμού της βορειοδυτικής Ευρώπης πριν από 5.000 χρόνια ίσως προκλήθηκε από αλλεπάλληλες επιδημίες πανώλης,...

Ελεύθερη, ωραία και στη Μύκονο η Νάταλι Πόρτμαν

Ο ένας μετά τον άλλο καταφθάνουν στον νησί των Ανέμων οι χολιγουντιανοί αστέρες. Ανάμεσά τους και η Νάταλι Πόρτμαν που...

«Σκίζει» ο «Κανένας» σε νέα δημοσκόπηση για τον πιο δημοφιλή πρωθυπουργό – Ρωγμές στο προφίλ Μητσοτάκη

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB, που καταγράφουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στα κόμματα...

Μητσοτάκης: Ο Μίτσκοσκι μέσα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε την ονομασία Βόρεια Μακεδονία

Για τη Βόρεια Μακεδονία, την Τουρκία και το Κυπριακό, αλλά και τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του...