Καυτά κορίτσια, μαγικές παραλίες, ατέλειωτα ξενύχτια και ονειρεμένη ζωή περιμένει τους ανεμβολίαστους στη Βραζιλία

Date:

Share post:

Καυτές Βραζιλιάνες, που δεν μπορεί παρά να είναι το άλας τη ζωής,  μαγικές παραλίες, ατέλειωτα ξενύχτια και μια ζωή πραγματικής ελευθερίας, περιμένει τους ανεμβολίαστους στην ονειρική χώρα του Jair Bolsonaro.

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ, οι Πολιτείες που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους προσλαμβάνουν άντρες των ενόπλων δυνάμεων, ιδιαίτερα των επίλεκτων σωμάτων, οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν και δημιουργούν ζώνες περιφρούρησης κόντρα στην πίεση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Η Αμερική βρίσκεται στην κόψη του εμφυλίου. Στο μεταξύ, οι εμπνευστές του πανδημικού project αναζητούν φόρμουλα ώστε να συνεχίσει το σενάριο τους. Όσα συνέβησαν με τη μετάλλαξη Omicron, η οποία στην αρχή παρουσιάστηκε ως ο απόλυτος τρόμος εκτοπίζοντας τη μετάλλαξη Delta (μας έλειψε η Delta) αποδεικνύει την αμηχανία των σεναριογράφων, ενώ καθώς περνάει ο χρόνος όλο και περισσότεροι οξυδερκείς κάτοικοι του πλανήτη συνειδητοποιούν ότι κάτι συμβαίνει εδώ.
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19 από τους ξένους που φθάνουν στην επικράτειά της, αφού ο πρόεδρος της χώρας Jair Bolsonaro συνέκρινε την πρόταση αυτή, την οποία υπέβαλε ο βραζιλιάνικος φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης, με «λουρί» για ζώα.

«Δεν γίνεται να κάνουμε διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, να επιβάλλουμε περιορισμούς (…). Η επιστήμη ξέρει ήδη πως τα εμβόλια δεν αποτρέπουν εντελώς τη μετάδοση του ιού», είπε στον Τύπο ο υπουργός Υγείας, ο Μαρσέλου Κεϊρόγκα, έπειτα από συνεδρίαση των συναρμοδίων υπουργών στην βραζιλιάνικη προεδρία υπό τον αρχηγό του κράτους.
Πάντως αυτός ο τελευταίος είπε πως επειδή τα χαρακτηριστικά της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2 είναι ακόμη άγνωστα, η Βραζιλία θα ζητεί οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες να «τίθενται σε καραντίνα για πέντε ημέρες»–άλλη σύσταση της ANVISA, του φορέα επιδημιολογικής επιτήρησης.

 

 

Μετά την παρέλευση της περιόδου αυτής, κι αφού υποβάλλονται σε τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα, οι «ξένοι που έρχονται για τουρισμό θα μπορούν να απολαμβάνουν τις ομορφιές της υπέροχης Βραζιλίας μας», πρόσθεσε.

Μέχρι χθες, απαιτείτο απλά να προσκομίζεται βεβαίωση πως οι ξένοι ταξιδιώτες είχαν υποβληθεί σε μοριακό τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μπολσονάρου εναντίον του υγειονομικού διαβατηρίου, ο κ. Κεϊρόγκα έκρινε πως «μερικές φορές είναι προτιμότερο να χάσεις τη ζωή σου παρά την ελευθερία σου». «Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε πολεμική, αλλά πρόκειται για θεμελιώδη δικαιώματα» που έχουν τεράστια «σημασία», επέμεινε.

Μετά τη δημοσιοποίηση των συστάσεων της ANVISA, ο πρόεδρος, ο οποίος έχει πει πως δεν προτίθεται να εμβολιαστεί, απέρριψε την ιδέα του υγειονομικού διαβατηρίου που εισηγήθηκε ο φορέας.

«Ρωτάμε, γιατί υγειονομικό διαβατήριο; Τι είναι αυτό το λουρί που θέλουν να περάσουν στον βραζιλιάνικο λαό; Κι η ελευθερία μας; Προτιμώ να πεθάνω παρά να μου στερήσουν την ελευθερία μου», είπε.

Η ANVISA συνέστησε να ζητείται πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού κατά της COVID-19 από τους ξένους ταξιδιώτες που φθάνουν στη Βραζιλία, καθώς έχουν πλέον επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έξι περιστατικά μόλυνσης της Όμικρον, ενώ αναμένεται μεγάλη προσέλευση τουριστών ενόψει των εορτών του τέλους της χρονιάς.

Τις τελευταίες ημέρες, οι αρχές σε τουλάχιστον 20 από τις 27 πολιτείες της Βραζιλίας, ανάμεσά τους στη Σαν Πάουλου και στη Ρίο ντε Ζανέιρο, ανακοίνωσαν ότι θα αναστείλουν, προληπτικά, τους εορτασμούς για το νέο έτος.

spot_img

Related articles

50 Χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Ένας Απολογισμός της Μεταπολίτευσης

50 Χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Ένας Απολογισμός της Μεταπολίτευσης 558 Λ / 2,5 λεπτά Δ Σήμερα, η Ελλάδα γιορτάζει την...

Η οικονομία στη Μεταπολίτευση: από το αίτημα της αναδιανομής στην κρίση του «υπαρκτού νεοφιλελευθερισμού»

Η οικονομική ιστορία των τελευταίων πενήντα ετών, είναι από τις πιο σύνθετες στην ελληνική ιστορία. Όχι μόνο ως...

Ο Μασεράνο, ο Έσε και το όνειρο της Αργεντινής: Για αυτό που δεν πέτυχε άλλος κανείς

Στις μέρες δόξας της Αργεντινής εύκολα διαλέγεις ένα σωρό από παρτίδες που έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους: Ο...

Πώς συμπεριφέρονται οι ερωτευμένοι άνδρες… που το κρύβουν – Τα 8 πράγματα που κάνουν ασυναίσθητα

Οι άνδρες δεν έχουν μάθει να εκδηλώνονται ή να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Αυτός είναι κι ένας βασικός λόγος για...