Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Η συγκλονιστική ιστορία ηλικιωμένης στους αστυνομικούς: «Βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στολισμένη»

Related posts

Μέσα στο lockdown, άνθρωποι έχουν αποκτήσει ανάγκες που δεν θα υπήρχαν υπό άλλες συνθήκες. Από αυτές, ξεπηδούν ιστορίες που πραγματικά συγκινούν.

Τη συγκινητική ιστορία, την οποία έζησε μέσα στο lockdown, περιγράφει ο Φωτεινός Παγιαύλας σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Πρόκειται για έναν αστυνομικό, αντιπρόεδρο της Police Action-Δράση για τα Δικαιώματα του ανθρώπου, οποίος αναφέρει τις ακριβώς συνέβη στη διάρκεια ελέγχου που έκανε σε ηλικιωμένη, η οποία βγήκε από το σπίτι της για να δει τη στολισμένη Αθήνα.

Διαβάστε τη δημοσίευσή του:

«Σήμερα σταμάτησα για έλεγχο ηλικιωμένη με το όχημά της. Είχε πατερίτσα δίπλα της στην πλευρά του συνοδηγού. Της ζήτησα να δω μήνυμα ή έντυπο μετακίνησης. Μου είπε ευγενέστατα ‘’δεν πολυβγαίνω απ’ το σπίτι, δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στόλισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε’’.

Και πράγματι άμα μπορείτε να δείτε στη κουνημένη φώτο, έχει τικάρει το Β6 ‘’Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.’’ και δίπλα σε αυτό πρόσθεσε γραπτώς ‘’μια βόλτα για να δω τη στολισμένη Αθήνα’’.

Αυτό που έκανε η κυρία φυσικά δεν το προβλέπει ο νομοθέτης. Δεν προβλέπει το γράμμα του Νόμου (sic) ‘’παίρνουμε το αμάξι μας για να δούμε την Αθήνα στολισμένη’’! Οπότε η μετακίνησή της ήταν άσκοπη. 300 ευρώ είναι το πρόστιμο που έχει οριστεί.

Της έκανα συστάσεις, ευχηθήκαμε χρόνια πολλά και την άφησα να πάει στο καλό. Ούτως ή άλλως δεν θα κατέβαινε από το όχημά της, δηλαδή επί της ουσίας δεν υπήρχε περίπτωση να κόλλαγε κάποιον ούτε να κολλούσε από κάποιον. Με την Ερμού εδώ και λίγες μέρες να είναι φίσκα από κόσμο…».

Next Post