Η Ολλανδική κυβέρνηση προτρέπει όσοι είναι μόνοι να βρούν σύντροφο για σεξ

Date:

Share post:

«Αν ο σύντροφο σας έχει νοσήσει από τον ιό, εκτονωθείτε μόνοι σας ή με άλλους εξ’ αποστάσεως».

Η Ολλανδική κυβέρνηση και πιο συγκεριμένα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος, εξέδωσε οδηγία με την οποία προτρέπει όσοι δεν έχουν σύντροφο, να βρούν, προκειμένου να «αθληθούν» στο χώρο του σεξ.

Ωστόσο, τα ζευγάρια θα πρέπει να αποφεύγουν το σεξ εάν ένας από τους δύο έχει ενδείξεις ότι έχει κορονοϊό, λέει η οδηγία.

Η οδηγία εκδόθηκε ύστερα από κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση πως στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την καραντίνα, δεν υπήρχε καμμία πρόταση γύρω από την σεξουαλική ζωή όσων δεν έχουν μόνιμο σύντροφο.

Τα μέτρα είχαν ανακοινωθεί στις 23 Μαρτίου και αφορούσαν μία σειρά από «χαλαρά» περιοριστικά μέτρα, καθώς σε σχέση με τις γείτονες χώρες, η Ολλανδία επέτρεπε τις μικρές σε αριθμό συναθροίσεις, εφόσον κρατούσαν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Η οδηγία του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Περτιβάλλοντος είχε ως εξής.

«Είναι απολύτως κατανοητό πως κάποιος που δεν έχει σύντροφο να θέλει να έχει κάποιου είδους σεξουαλική επαφή κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Οταν βρείτε το άτομο αυτό, συζητήστε ποιός είναι ο ιδεατός τρόπος για να κάνετε σεξ. Διατηρήστε την σεξουαλική επαφή με το ίδιο πρόσωπο, με την προϋπόθεση πως είστε απόλυτα υγιείς και οι δύο. Είναι σημαντικό να οριοθετήσετε μεταξύ σας τον αριθμό ατόμων με τα οποία θα έχετε σεξουαλική επαφή. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να εξαπλωθεί ο κορονοϊός».

Παράλληλα οδηγία εκδόθηκε και για όσους βρίσκονται σε μόνιμη σχέση.

«Δεν πρέπει να έχετε σεξουαλικές σχέσεις αν ο σύντροφος σας βρίσκεται σε καραντίνα επειδή έχει νοσήσει από τον ιό. Εκτονωθείτε μόνοι σας ή με άλλους εξ′ αποστάσεως».

Από την Δευτέρα 11 Μαϊου, τα μέτρα άρχισαν να χαλαρώνουν με τις βιβλιοθήκες, τα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής να ανοίγουν και πάλι στο κοινό.

Η χαλάρωση των περιορισμών έγινε όταν ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, δήλωσε ότι η χώρα έχει σημειώσει «πρόοδο» στην προσπάθειά της να μειώσει τον αριθμό των μολύνσεων και των θανάτων από τον COVID-19.

 

Πηγή: BBC

spot_img

Related articles

Η 80ή Επέτειος από την Εκτέλεση των 54 Ελλήνων στο Πικέρμι

Η 80ή Επέτειος από την Εκτέλεση των 54 Ελλήνων στο Πικέρμι Σήμερα, στο Πικέρμι, πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για την...

Η Ραφήνα χωρίς άμεση ιατρική βοήθεια: Αναγκαία η επέμβαση του Υπουργείου Υγείας

Η Ραφήνα χωρίς άμεση ιατρική βοήθεια: Αναγκαία η επέμβαση του Υπουργείου Υγείας Η χθεσινή τραγωδία στη Ραφήνα, όπου μια...

Χρήστος Μουζακίτης: Το μέλλον είναι εδώ και λάμπει σαν διαμάντι

Η σχέση του παίκτη με την μπάλα είναι ερωτική, οδηγεί σε διαδρόμους μυσταγωγίας και μεταξύ των δύο αναπτύσσεται...

Η νέα γενιά, οι εντολές του «Μέντι» και η ένταση στις προπονήσεις

Ο Ολυμπιακός έδωσε και το δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας αυτή την φορά την Μέχελεν...