Η Κούβα σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στον κορoναϊό

Date:

Share post:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ, ΚΟΡOΝΑΪΕ, SALUDOS

Η Κούβα σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στον κορoναϊό.

Όπως το σηκώνει, πάνω από 60 χρόνια στον ιμπεριαλισμό, τη CIA, τα εμπάργκο, τους αποκλεισμούς, τη βρώμικη προπαγάνδα.των απανταχού νεοφιλελέδων.

Η Κούβα που καταπολέμησε τον αναλφαβητισμό στο σύνολο σχεδόν του πληθυσμού της, που είναι η μόνη χώρα που πολλαπλασιάζει τα δάση της και παρέχει δωρεάν περίθαλψη σε όλο της τον κόσμο και σε όποιον φτάσει ως εκεί.

Η Κούβα που περιέθαλψε και συνεχίζει τους Αμερικάνους πυροσβέστες των Δίδυμων Πύργων, όταν αφέθηκαν να πεθαίνουν αβοήθητοι από πνευμονική ανεπάρκεια, η ίδια Κούβα βρήκε και προμηθεύει σε όλη την Κίνα το φάρμακο για τον κορονοϊό.

Η Επιτροπή Υγείας της Κίνας έχει επιλέξει το κουβανικό φάρμακο (Interferón alfa 2B – IFNrec) για την καταπολέμηση του κορoναϊού. Πρόκειται για ένα αντι-ικό φάρμακο βιοτεχνολογίας της Κούβας.
CUBA DE CORAZON, η Κούβα της καρδιάς μας.

Το νησί της επανάστασης που βιώνει για πάνω από 60 χρόνια ένα απάνθρωπο εμπάργκο, καταφέρνει να έχει τέτοια υψηλά επίπεδα επιστημονικής τεχνογνωσίας ώστε να πρωτοστατεί και στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η αποκλεισμένη Κούβα από τους ιμπεριαλιστές αγωνίζεται για να σώσει τον πλανήτη από μια επιδημία. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το νησί του Κάστρο και του Τσε προσφέρει υψηλές ιατρικές και επιστημονικές υπηρεσίες σε άλλες χώρες που κόσμου.

Δημιουργεί φάρμακα για να σωθούν άνθρωποι όπως σήμερα ενάντια στον Κορονοϊό, δείχνοντας έμπρακτα το μεγαλείο της αλληλεγγύης που οικοδομήθηκε σε αυτή τη μικρή χώρα μετά την επανάσταση.

Η Κούβα που είναι όλη Buena Vista Social Club, η όμορφη όψη της κοινωνίας.

 

spot_img

Related articles

Η 80ή Επέτειος από την Εκτέλεση των 54 Ελλήνων στο Πικέρμι

Η 80ή Επέτειος από την Εκτέλεση των 54 Ελλήνων στο Πικέρμι Σήμερα, στο Πικέρμι, πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για την...

Η Ραφήνα χωρίς άμεση ιατρική βοήθεια: Αναγκαία η επέμβαση του Υπουργείου Υγείας

Η Ραφήνα χωρίς άμεση ιατρική βοήθεια: Αναγκαία η επέμβαση του Υπουργείου Υγείας Η χθεσινή τραγωδία στη Ραφήνα, όπου μια...

Χρήστος Μουζακίτης: Το μέλλον είναι εδώ και λάμπει σαν διαμάντι

Η σχέση του παίκτη με την μπάλα είναι ερωτική, οδηγεί σε διαδρόμους μυσταγωγίας και μεταξύ των δύο αναπτύσσεται...

Η νέα γενιά, οι εντολές του «Μέντι» και η ένταση στις προπονήσεις

Ο Ολυμπιακός έδωσε και το δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας αυτή την φορά την Μέχελεν...