Ένα drone έχει δημιουργηθεί στην Κίνα που μπορεί να φτάσει ταχύτητα 30 MAX σύμφωνα με το ρωσικό avia-pro.net.
Η Κίνα έχει αρχίσει να ξεπερνά τη Ρωσία όσον αφορά την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων.
Σύμφωνα λοιπόν με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται για την έναρξη της μαζικής παραγωγής ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος με μοναδικά χαρακτηριστικά.
Είναι ικανό για ταχύτητα 30 MAX, η οποία είναι μεγαλύτερη και από αυτή του πυραυλικού συστήματος Avangard.
Υπενθυμίζεται ότι το Avangard είναι ένα στρατηγικό διηπειρωτικό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων εφοδιασμένο με ένα υπερηχητικό όχημα ενίσχυσης.
Σύμφωνα με τον Sohu, οι δοκιμές του μοναδικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την έναρξη της σειριακής παραγωγής αυτών των drones.
Το βασικό καθήκον του τελευταίου θα είναι η εκτέλεση αποστολών αναγνώρισης και, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η εκτέλεση χτυπημάτων με θερμοπυρηνικά όπλα!
Οι Ρώσοι ειδικοί κατάφεραν να επιταχύνουν τον υπερηχητικό πύραυλο Avangard μέχρι ταχύτητα 27 MAX, ωστόσο, στην Κίνα ξεπέρασαν κατά πολύ το ρωσικό ρεκόρ, ειδικά επειδή δεν μιλάμε για όπλο κρούσης, αλλά για ένα πλήρες μη επανδρωμένο εναέριο όχημα.
Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι η Ρωσία αναπτύσσει επίσης ένα παρόμοιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ικανό να πετά με τέτοιες ταχύτητες, ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες και δεδομένα.
Ρωσικές πηγές αναφέρουν επίσης ότι η Κίνα εργάζεται στην ανάπτυξη ενός υπερηχητικού πυρομαχικού ικανού να κινείται με ταχύτητα 6 Mach και να χτυπά στόχους σε απόσταση 3000 km.
Αυτό είναι συγκρίσιμο με την απόσταση από την ανατολική ακτή της Κίνας έως το αμερικανικό Γκουάμ.
Ταυτόχρονα, το «highlight» των προαναφερθέντων πυρομαχικών είναι ότι δεν φέρει πυρηνική γόμωση, αλλά ειδικό χημικό εκρηκτικό, κατά την έκρηξη του οποίου δημιουργείται ένας ισχυρός ηλεκτρομαγνητικός παλμός που μπορεί να «κάψει» βασικές εχθρικές ηλεκτρονικές συσκευές μέσα σε ακτίνα 2 χλμ. Τα ηλεκτρονικά καταστρέφονται σε δευτερόλεπτα.
Η κεφαλή θα εκραγεί πάνω από την περιοχή στόχο χωρίς να προκληθεί φυσική ζημιά στην επίγεια υποδομή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν απώλειες ζωών.
Ταυτόχρονα, η αναχαίτιση ενός τέτοιου πυρομαχικού θα γίνει εξαιρετικά δύσκολο έργο, καθώς πετά μέσα στη γήινη ατμόσφαιρα.
Αν όλα αυτά αληθεύουν τότε Ρωσία και Κίνα έχουν επενδύσει πολύ πιο σοβαρά από ότι περίμεναν οι Αμερικανοί σε οπλικά συστήματα που αποτελούν πολλαπλασιαστές ισχύος και ανατρέπουν τον αμυντικό σχεδιασμό των ΗΠΑ.