Τουλάχιστον 10.000 άνδρες στην Ιαπωνία συμμετείχαν στο «Χαντάκα Ματσούρι», το λεγόμενο «γυμνό φεστιβάλ» που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην Ιαπωνία. Φορώντας μόνον ένα λευκό ύφασμα που κάλυπτε τα γεννητικά όργανα, και αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες, συμμετείχαν σε μια τελετουργία που γιορτάζει την καλή τύχη και την ευημερία, μια παράδοση που μετράει πάνω από 5 αιώνες.
Η γιορτή ξεκίνησε τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, όταν έκλεισαν τα φώτα στον ναό Σαϊντάτσι της επαρχίας Οκαγιάμα της Ιαπωνίας, και ο ιερέας έριξε στον κόσμο δέσμες κλαδιών και δύο τυχερά ραβδιά. Στόχος ήταν να βρουν μέσα στο σκοτάδι αυτά τα τυχερά ραβδιά.
Σε αυτή την «μάχη» των 30 λεπτών, φέτος αρκετοί άντρες υπέστησαν μόνο μερικές εκδορές και μώλωπες, σε αντίθεση με το παρελθόν που ορισμένοι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου.
Μια φορά το χρόνο, στην πιο κρύα εποχή του Φεβρουαρίου, φοράμε μόνο ένα λεπτό πανί για να γίνουμε άνδρες», λέει ο 55χρονος Γιασουχίκο Τοκουγιάμα, πρόεδρος μιας εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών.
«Αυτή είναι η σημασία αυτού του γεγονότος και ο λόγος που συνεχίζω να συμμετέχω».
Στην προσπάθεια να ζεσταθούν οι συμμετέχοντες, έξω από τον ναό δινόταν σάκε και μπύρα, αλλά η απαραίτητη από το τελετουργικό βουτιά σε κρύα νερά πριν την έναρξη του τελετουργικού -για τον εξαγνισμό της ψυχής- ήταν ένα ισχυρό σοκ για τους περισσότερους.
Ο ετήσιος εορτασμός στο ναό Σαϊντάτσι έχει τις ρίζες του σε μια παράδοση που κρατά περισσότερα από 500 χρόνια.
Πηγή: huffingtonpost.gr