Φόβοι πως έχει αρχίσει να ξεφεύγει η κατάσταση

Date:

Share post:

Προβληματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο για την πορεία του κορονοϊοϋ στην χώρα μας. Τα νέα κρούσματα δείχνουν πως “σπάει” η αλυσίδα μετάδοσης και πλέον είναι… ακαθόριστα. Σκέψεις ακόμα και για κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας.

Ο κορονοϊός έφερε το μεσημέρι του Σαββάτου (07.03.2020) το μισό… υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρ Μαξίμου, αφού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά την έξαρση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στο κυβερνητικό επιτελείο εκφράζεται ανησυχία για ορισμένα κρούσματα, και ιδιαίτερα στην Αθήνα, τα οποία δεν έχουν την “συνέχεια” των προηγούμενων.

Κι αυτό γιατί τα προηγούμενα ήταν άνθρωποι που κόλλησαν από κάποιους άλλους που είχαν νοσήσει και βρίσκονταν στον περίγυρό τους.

Π.χ, οι Έλληνες εκδρομείς στους Αγίους Τόπους κόλλησαν επειδή ήταν στο ίδιο γκρουπ, και στην συνέχεια κάποιοι από αυτούς μετέδωσαν τον κορονοϊό σε πρόσωπα του στενού τους κύκλου.

Το ίδιο είχε γίνει και με το πρώτο κρούσμα στην Θεσσαλονίκη, το πρώτο στην Αθήνα κτλ.

Πλέον όπως έχουν υπάρξει κρούσματα που φαίνεται να είναι “ορφανά”, δηλαδή δεν πρόκειται για ανθρώπους που είχαν στο περιβάλλον τους ασθενείς (τουλάχιστον δεν έχει αποδειχτεί ακόμα κάτι τέτοιο).

Αυτό υποδηλώνει πιθανότατα πως η κατάσταση έχει αρχίσει να “ξεφεύγει”, και η κυβέρνηση εξετάζει κάθε μέτρο, μέχρι και αυτό του κλεισίματος όλων των σχολείων της χώρας.

Ωστόσο αυτή είναι μια απόφαση που δεν μπορεί να παρθεί εύκολα. Επιπλέον, σε καμία χώρα με παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων δεν έχει εφαρμοστεί ένα τόσο σκληρό μέτρο.

Μέτρα για την οικονομία

Το σίγουρο είναι πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις, ενώ ετοιμάζονται και οικονομικά μέτρα στήριξης εταιρειών που έχουν πληγεί.

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν τη Δευτέρα (09.03.2020), μέτρα για τους τομείς της οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα για την οικονομία περιλαμβάνουν από την αναστολή καταβολής ΦΠΑ μέχρι αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να δοθούν «ενέσεις» ρευστότητας στις επιχειρήσεις που εξαιτίας των προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού αναγκάζονται πχ να κλείσουν.

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Την ίδια ώρα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ: Όλοι οι σταθμοί του δικτύου της ΣΤΑΣΥ ΑΕ καθαρίζονται επιμελώς από συνεργεία καθαρισμού, με ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα, ενώ δίνεται έμφαση για περισσότερο επιμελημένη καθαριότητα των σημείων με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.)

Οι συρμοί μετά το τέλος της βάρδιας και την απόσυρσή τους στα αμαξοστάσια καθαρίζονται και απολυμαίνονται με τα προβλεπόμενα προϊόντα, ενώ επίσης δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, πόρτες, κάθετες μπάρες κλπ.)

Παράλληλα έχουν αποσταλεί σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενημερωτικά σημειώματα των ιατρών εργασίας με οδηγίες από το υπουργείο Υγείας για τα μέτρα πρόληψης του κοροναϊό. Σε όλες τις οθόνες των συρμών και των σταθμών έχουν αναρτηθεί οι αντίστοιχες οδηγίες του υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες.

Πηγή: newsit.gr

spot_img

Related articles

Απόδραση στον Πόρο για Γιώργο Λιάγκα και Μαρία Αντωνά – Έτσι προδόθηκε το ζευγάρι

Μετά την ολοκλήρωση των τηλεοπτικών του υποχρεώσεων και ο Γιώργος Λιάγκας ταξίδεψε στον Πόρο έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφό...

Πικρός ο καφές στο τραπέζι – Πόσο αναμένεται να αυξηθεί η τιμή από 1η Ιουλίου

Πικρή… γεύση αναμένεται να έχει ο καφές στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης από την 1η Ιουλίου με τον ΦΠΑ να επανέρχεται...

Πάσχουν οι διαιτητές από το σύνδρομο του Ναπολέοντα;

Οφσάιντ; Φάουλ; Χέρι; Πολλές φάσεις ενός αγώνα ποδοσφαίρου μπορούν να προκαλέσουν έντονες συζητήσεις σχετικά με τις αποφάσεις των διαιτητών. Αυτός...

Κλιματική κρίση: Πλημμύρες, καύσωνες και πυρκαγιές – Γιατί τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ελλάδα

Η Ελλάδα επλήγη από τον πρώτο καύσωνα που έχει καταγραφεί αυτόν τον μήνα, κλείνοντας σχολεία και τουριστικά αξιοθέατα. Δεν υπάρχει αμφιβολία...