Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παίδειας, σύμφωνα με την οποία έξι σχολεία σε όλη τη χώρα αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Μέχρι πότε θα παραμείνουν κλειστά.
Το υπουργείο, στην ανακοίνωση, χωρίς να αναφέρει τους λόγους που προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολείων, παραθέτει σε πίνακα τα ονόματα και τις περιοχές των δομών εκπαίδευσης. Ένα από τα σχολεία βρίσκεται στην Καισαριανή.
Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε η αναστολή μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου 2020 των σχολείων: 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (Αλεξάνδρεια) , ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ (Λήμνος), ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ (Λήμνος), ενώ μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα εξής σχολεία: 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ (Καισαριανή), 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ (Πύργος) -στη συγκεκριμένη δομή αναστέλλεται η λειτουργία μόνο του τμήματος Β5- και 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΟΥΤΩΝ (Ηράκλειο).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, η λίστα θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου, οι αποφάσεις για την αναστολή εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων ή ιδιωτικών, θα λαμβάνονται από τους οικείους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν σχετικής σύστασης από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.