Ερντογάν: Δοκιμάζουμε τους S-400, δεν θα ρωτήσουμε τις ΗΠΑ

Date:

Share post:

Η Τουρκία έχει προχωρήσει σε δοκιμές του ρωσικού πυραυλικού συστήματος, επιβεβαίωσε δημόσια ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας πως η στάση της Αμερικής δεν δεσμεύει με κανέναν τρόπο την χώρα του

Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει έντονες ενστάσεις ως προς την προμήθεια από μέλος του ΝΑΤΟ ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, ενώ για τον λόγο αυτό απέκλεισε την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35.

“Η στάση της Αμερικής δεν μας δεσμεύει με κανένα τρόπο”, ανέφερε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: “Δεν πρόκειται να ρωτήσουμε την Αμερική”.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, οδηγήθηκε αναγκαστικά στην αγορά των S-400, μετά την άρνηση της Ουάσινγκτον να της πουλήσει συστήματα Patriot.

O Ερντογάν μίλησε επίσης για “δύο μέτρα και δύο σταθμά”, λέγοντας πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί S-300. “Η Αμερική γιατί δεν τους λέει τίποτα;” διερωτήθηκε.

Η Ρωσία παρέδωσε στην Τουρκία το αμυντικό σύστημα τον περασμένο χρόνο, με την Άγκυρα να λέει αρχικά πως θα το θέσει σε λειτουργία τον περασμένο Απρίλιο. Τελικά, τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για δοκιμές του συστήματος στην Μαύρη Θάλασσα, μόλις την περασμένη εβδομάδα.

News247.gr

spot_img

Related articles

Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού – Σημεία προπώλησης

Τη Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ θα γίνει η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού...

Το απόλυτο καλοκαιρινό ΠΑΡΤΥ με τους Χατζηφραγκέτα the band στο DIVERS CLUB στις 13 Ιουλίου – Link Προπώλησης

Οι Χατζηφραγκέτα the band σε full band σύνθεση μας δίνουν ραντεβού για μια μεγάλη συναυλία στο Divers beach...

Ήταν τελικά αόρατες οι γυναίκες στην Αρχαιότητα; – Η διαφορά ανάμεσα σε Αθηναίες και Σπαρτιάτισσες

Πόσο… αόρατες ήταν οι γυναίκες στην ελληνική αρχαιότητα; Υπήρχαν κοινωνίες στις οποίες η θέση τους ήταν πιο… ορατή; Ποια στερεότυπα είναι καιρός να...

Τι σκέφτονταν για το σεξ οι γυναίκες της Αρχαίας Ελλάδας;

Σύμφωνα με τον Σημωνίδη τον Αμοργιανό, έναν άνδρα ποιητή του 7ου αιώνα π.Χ., -ο οποίος στις ημέρες μας αναφέρεται συχνά...