Θα μπορούσε να αποκληθεί και ως η «ακτινογραφία» της περιόδου της καραντίνας: ο λόγος για την έρευνα που διεξήγαγε το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στην έρευνα συμμετείχαν 2.525 άτομα, σε διάστημα τριών περίπου εβδομάδων (29 Μαρτίου – 23 Απριλίου 2020), χωρίς τη διαστρωμάτωση που θα είχε μια πανελλαδική έρευνα γνώμης. 57% των ερωτηθέντων είναι στην ηλικιακή κατηγορία 25-44 έτη, ένα συντριπτικό ποσοστό (79%) είναι κάτοχος τίτλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, 66% είναι Αθηναίοι/ες, επίσης η έρευνα έδωσε μεγάλο «χώρο» στους μισθωτούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους επιστήμονες και φοιτητές.
Αν επιχειρούσε κανείς να δει ένα βασικό συμπέρασμα από την έρευνα, είναι ότι ο Έλληνας φοβάται: φοβάται για το ανεπαρκές ή αδύναμο ΕΣΥ, φοβάται για το τι του ξημερώνει στο πορτοφόλι του, φοβάται για τις ατομικές του ελευθερίες. Μεγάλοι «χαμένοι» αυτής της περιόδου, η Εκκλησία και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ