Επίορκοι αστυνομικοί πουλούσαν πλαστά διαβατήρια έως και 40.000 ευρώ

Date:

Share post:

Έξι αστυνομικοί περιλαμβάνονται σε μεγάλη δικογραφία που έχουν σχηματίσει ο οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. και κατηγορούνται ότι είχαν συγκροτήσει ομάδα ώστε να εκδίδουν αστυνομικές ταυτότητες και διαβατήρια σε αλλοδαπούς έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού.

Οι αστυνομικοί υπηρετούσαν σε τμήματα στην Αττική αλλά και σε τμήμα ταυτοτήτων και διαβατηρίων και πολλές φορές δέχονταν αντίγραφα πλαστών διαβατηρίων και στη συνέχεια έβαζαν τη φωτογραφία του ενδιαφερόμενου.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής έρευνα το κόστος κάθε φορά και τα χρήματα που ζητούσαν άλλαζε με βάση τη δυσκολία για την έκδοση της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου που ξεκινούσε από τις 4.000 ευρώ και πολλές φορές ξεπερνούσε τις 40.000.

Πολλά από τα άτομα που απευθύνθηκαν στο κύκλωμα των αστυνομικών ήταν από ΓαλλίαΙσπανία και Ολλανδία και κάποιοι από αυτούς είχαν συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και ληστείες.

Μάλιστα, υπάρχει και η περίπτωση ατόμου που είχε σε βάρος του ένταλμα για διακίνηση ανθρώπων.

Αφού «βαφτίζονταν» ως Έλληνες με τα πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην Ελλάδα ενώ είχαν φράσει στο σημείο να στήνουν και ολόκληρες επιχειρήσεις όπως καθαριστήρια και ψητοπωλεία.

Η δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε δίωξη στους αστυνομικούς για συγκρότηση και ένταξη σε οργάνωση και παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή.

Η δράση των επίορκων αστυνομικών τοποθετείται από το 2016 έως το 2018 και είχε σταλεί η δικογραφία εδώ και τέσσερις μήνες στον εισαγγελέα ο οποίος σήμερα άσκησε τη δίωξη.

spot_img

Related articles

Απόδραση στον Πόρο για Γιώργο Λιάγκα και Μαρία Αντωνά – Έτσι προδόθηκε το ζευγάρι

Μετά την ολοκλήρωση των τηλεοπτικών του υποχρεώσεων και ο Γιώργος Λιάγκας ταξίδεψε στον Πόρο έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφό...

Πικρός ο καφές στο τραπέζι – Πόσο αναμένεται να αυξηθεί η τιμή από 1η Ιουλίου

Πικρή… γεύση αναμένεται να έχει ο καφές στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης από την 1η Ιουλίου με τον ΦΠΑ να επανέρχεται...

Πάσχουν οι διαιτητές από το σύνδρομο του Ναπολέοντα;

Οφσάιντ; Φάουλ; Χέρι; Πολλές φάσεις ενός αγώνα ποδοσφαίρου μπορούν να προκαλέσουν έντονες συζητήσεις σχετικά με τις αποφάσεις των διαιτητών. Αυτός...

Κλιματική κρίση: Πλημμύρες, καύσωνες και πυρκαγιές – Γιατί τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ελλάδα

Η Ελλάδα επλήγη από τον πρώτο καύσωνα που έχει καταγραφεί αυτόν τον μήνα, κλείνοντας σχολεία και τουριστικά αξιοθέατα. Δεν υπάρχει αμφιβολία...