Εντυπωσιακές εμφανίσεις Α.Τ.Ι.Α. σε ολόκληρη την Ευρώπη, το 1954

Date:

Share post:

Μυστηριώδη Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα εξακολουθούσαν να εμφανίζονται σε διάφορα μήκη και πλάτη του πλανήτη, το φθινόπωρο του 1954. Τον Οκτώβριο εκείνης της επεισοδιακής χρονιάς, τέσσερις Πορτογάλοι αφηγήθηκαν τα εξής καταπληκτικά, τα οποία είχαν λάβει χώρα σε μια περιοχή των Ορέων Γκαρντούνα, κοντά στα πορτογαλοϊσπανικά σύνορα:

«Ξαφνικά, μια παράξενη ιπτάμενη σφαίρα παρουσιάστηκε στον ουρανό, η οποία πετούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εξαπέλυε πολύχρωμες λάμψεις. Προσγειώθηκε χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο σε απόσταση διακοσίων μόλις μέτρων από εμάς και δύο πελώριες σκιές, ύψους άνω των δυόμισι μέτρων, βγήκαν από το μυστηριώδες όχημα.

Θα έλεγε κανείς ότι ήταν όντα φτιαγμένα από αλουμίνιο. Οι αινιγματικοί επισκέπτες συνέλεξαν κατ’ αρχάς φυτά και πέτρες, τα οποία τοποθέτησαν σ’ ένα είδος κουτιού εκτυφλωτικής λαμπρότητας.

Κατόπιν, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία μας, άρχισαν να μας πλησιάζουν, εκβάλλοντας ορισμένους παράξενους ήχους. Όταν συνειδητοποίησαν ότι δε γίνονταν κατανοητοί, χειρονομούσαν με τέτοιον τρόπο, ώστε διαπιστώσαμε ότι μας ζητούσαν να ανέβουμε στην αλλόκοσμη πτητική μηχανή τους.

Μετά από την απόλυτη άρνησή μας, που την κατανόησαν με τη χρήση νοημάτων, επιβιβάστηκαν και πάλι στη σφαίρα τους, η οποία απογειώθηκε κάθετα και χάθηκε στον ορίζοντα, με κατεύθυνση προς τα δυτικά, με την ίδια ασύλληπτη ταχύτητα με την οποία την πρωτοείδαμε στον ουράνιο θόλο».

Το παράδοξο ήταν ότι λίγο αργότερα, ο Αμερικανός Σμήναρχος και πιλότος της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας «Παναμέρικαν», ονόματι Φρήμαν, εν τω μέσω του Ατλαντικού ωκεανού και σε σημείο 37 μοιρών δυτικού μήκους και 38 μοιρών βορείου πλάτους, βεβαίωσε στον Πύργο Ελέγχου ότι παρατήρησε ανεξήγητη ισχυρή συγκέντρωση λαμπρού φωτός.

Ο πιλότος ανέφερε ότι, ενώ πετούσε στα ανοιχτά των Αζορών και με κατεύθυνση προς τη Λισαβόνα, την ίδια εκείνη νύχτα όπου οι Πορτογάλοι χωρικοί είχαν δει τη φωτεινή σφαίρα, εξεπλάγη από την παρουσία πολλών υπέρλαμπρων δεσμίδων, που προέρχονταν από τον ωκεανό.

Το αεροπλάνο του, τότε, πετούσε σε ύψος 6.400 μέτρων, δεν υπήρχαν σύννεφα στον ουρανό και η ατμόσφαιρα ήταν καθαρή. Ο πιλότος επισήμανε ακόμη ότι τα εκτυφλωτικά εκείνα φώτα ήταν αδύνατον να προέρχονταν από κάποιο πλοίο.

Επιπλέον, ένα μυστηριώδες φωτεινό αντικείμενο, που είχε σχήμα τεράστιου φωσφορίζοντος σωλήνα και κινούνταν με αδιανόητη ταχύτητα, εθεάθη από πολλούς κατοίκους της πόλης Σβέντμποργκ της Δανίας.

Την ίδια εκείνη περίοδο, πολλά Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα διαφόρων σχημάτων, κατά μονάδες ή κατά ομάδες, έγιναν ορατά σε πολλές περιοχές και της Γαλλίας.

Αυτές οι εντυπωσιακές εμφανίσεις Α.Τ.Ι.Α. σε ολόκληρη την Ευρώπη, κατά το έτος 1954, είχαν προξενήσει τη γενική αναστάτωση και γέμιζαν τις σελίδες των ευρωπαϊκών εφημερίδων, που εξέφραζαν την αγωνία τους για το απίστευτο αυτό φαινόμενο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 02/10/1954…

 

spot_img

Related articles

Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού – Σημεία προπώλησης

Τη Παρασκευή 28 Ιουνίου στο DIVERS CLUB στη παραλία ΖΟΥΜΠΕΡΙ θα γίνει η πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού...

Το απόλυτο καλοκαιρινό ΠΑΡΤΥ με τους Χατζηφραγκέτα the band στο DIVERS CLUB στις 13 Ιουλίου – Link Προπώλησης

Οι Χατζηφραγκέτα the band σε full band σύνθεση μας δίνουν ραντεβού για μια μεγάλη συναυλία στο Divers beach...

Ήταν τελικά αόρατες οι γυναίκες στην Αρχαιότητα; – Η διαφορά ανάμεσα σε Αθηναίες και Σπαρτιάτισσες

Πόσο… αόρατες ήταν οι γυναίκες στην ελληνική αρχαιότητα; Υπήρχαν κοινωνίες στις οποίες η θέση τους ήταν πιο… ορατή; Ποια στερεότυπα είναι καιρός να...

Τι σκέφτονταν για το σεξ οι γυναίκες της Αρχαίας Ελλάδας;

Σύμφωνα με τον Σημωνίδη τον Αμοργιανό, έναν άνδρα ποιητή του 7ου αιώνα π.Χ., -ο οποίος στις ημέρες μας αναφέρεται συχνά...