Εκκλησία μήνυσε το Zoom – Χάκερ «έριξε» πορνογραφικό υλικό σε μάθημα για τη Βίβλο

Date:

Share post:

Μια εκκλησία του Σαν Φρανσίσκο μήνυσε το Zoom μετά την προβολή πορνογραφικού υλικού σε livestream σύνδεση, όπου γινόταν μάθημα για τη Βίβλο.

Η Λουθηρανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης, πραγματοποίησε μάθημα για τη Βίβλο στις 6 Μαΐου, με την πλειοψηφία των online μαθητών να είναι ηλικιωμένοι.

Αλλά 42 λεπτά μετά την έναρξη του μαθήματος, χάκερ «παραβίασε» την προβολή απενεργοποιώντας τα κουμπιά ελέγχου των υπολογιστών και προέβαλε πορνογραφικό βίντεο, σύμφωνα με μια αγωγή που κατατέθηκε την Τετάρτη.

«Τα πλάνα ήταν άρρωστα, απεικόνιζαν ενήλικες που έκαναν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους αλλά και σε βρέφη και παιδιά, εκτός από την σωματική τους κακοποίηση», ανέφερε η αγωγή, προσθέτοντας ότι το Zoom παραδέχτηκε ότι ο χάκερ είναι γνωστός κατά συρροή παραβάτης. Στην αγωγή, οι ενάγοντες κατηγορούν το Zoom ότι «δίνει προτεραιότητα στα κέρδη και τα έσοδα έναντι της προστασίας των δεδομένων και της ασφάλειας των χρηστών» και ζητούν, μεταξύ άλλων, αποζημίωση για αμέλεια, εισβολή στην ιδιωτική ζωή και παραβιάσεις των κανόνων προστασίας των καταναλωτών και της ιδιωτικής ζωής.

«Αντ ‘αυτού, η Εκκλησία βασικά αγνοήθηκε και το Zoom ήλπιζε ότι το θέμα θα τελειώσει εκεί. Ωστόσο, δεν πρόκειται να λήξει το θέμα, και αντ’ αυτού, θαρραλέα θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να αλλάξουμε τις πρακτικές του Zoom και να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά σε οποιονδήποτε άλλο» τόνισε.

Το Zoom αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της εκκλησίας ότι δεν έλαβε αμέσως δράση μετά το συμβάν. «Ήμασταν βαθιά αναστατωμένοι όταν ακούσαμε για αυτό το περιστατικό. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν πόσο έντονα καταδικάζουμε αυτήν τη συμπεριφορά», δήλωσε εκπρόσωπος του Zoom σε email στο CNN. «Την ίδια μέρα που μάθαμε για αυτό το περιστατικό, εντοπίσαμε τον δράστη, αναλάβαμε δράση για να αποκλείσουμε την πρόσβασή του στην πλατφόρμα και τον αναφέραμε στις αρμόδιες αρχές. Ενθαρρύνουμε τους χρήστες να αναφέρουν τυχόν περιστατικά αυτού του είδους είτε στο Zoom ώστε να δράσουμε άμεσα ή απευθείας στις αρχές επιβολής του νόμου. Επίσης, ενθαρρύνουμε όλους τους οικοδεσπότες των συσκέψεων να επωφεληθούν από τις πρόσφατα ενημερωμένες δυνατότητες ασφαλείας του Zoom και να ακολουθήσουν άλλες βέλτιστες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας να μην κοινοποιούνται ευρέως οι κωδικοί πρόσβασης των συσκέψεων στο διαδίκτυο, όπως φαίνεται να ισχύει εδώ« πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο εκπρόσωπος επισήμανε ακόμη και μια σειρά αναρτήσεων από την εταιρεία για τις βελτιώσεις ασφαλείας που έκανε το Zoom τους τελευταίους μήνες, όπως ο ορισμός των κωδικών συνάντησης ως προεπιλογή και η ενημέρωση του προτύπου κρυπτογράφησης. Με την πανδημία του κορωνοϊού να αναγκάζει τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι, πολλοί έχουν μεταβεί στο Zoom για να παρακολουθήσουν ουσιαστικά σχολικές τάξεις, εργασιακές συναντήσεις ή απλά να συνδεθούν με φίλους.

Αλλά καθώς η εφαρμογή βιντεοδιάσκεψης αυξήθηκε σε δημοτικότητα, το FBI δήλωσε ότι έλαβε πολλές αναφορές για «Zoombombing», όπου προβλήθηκαν «πορνογραφικές ή / και μίσους εικόνες και μηνύματα με απειλητική γλώσσα». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zoom Eric Yuan ζήτησε συγγνώμη για τις αδυναμίες της εταιρείας τον περασμένο μήνα.

Με πληροφορίες από το CNN / lifo.gr

spot_img

Related articles

50 Χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Ένας Απολογισμός της Μεταπολίτευσης

50 Χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Ένας Απολογισμός της Μεταπολίτευσης 558 Λ / 2,5 λεπτά Δ Σήμερα, η Ελλάδα γιορτάζει την...

Η οικονομία στη Μεταπολίτευση: από το αίτημα της αναδιανομής στην κρίση του «υπαρκτού νεοφιλελευθερισμού»

Η οικονομική ιστορία των τελευταίων πενήντα ετών, είναι από τις πιο σύνθετες στην ελληνική ιστορία. Όχι μόνο ως...

Ο Μασεράνο, ο Έσε και το όνειρο της Αργεντινής: Για αυτό που δεν πέτυχε άλλος κανείς

Στις μέρες δόξας της Αργεντινής εύκολα διαλέγεις ένα σωρό από παρτίδες που έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους: Ο...

Πώς συμπεριφέρονται οι ερωτευμένοι άνδρες… που το κρύβουν – Τα 8 πράγματα που κάνουν ασυναίσθητα

Οι άνδρες δεν έχουν μάθει να εκδηλώνονται ή να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Αυτός είναι κι ένας βασικός λόγος για...