Εφιάλτης στο κέντρο της Αθήνας: Άρπαζαν ιερόδουλες, τις βίαζαν, τις ξυλοκοπούσαν και ζητούσαν λύτρα

Date:

Share post:

Ζήτημα τιμής αποτελούσε για τους άντρες της Ασφάλειας Αθηνών και προτεραιότητας, πριν υπάρξουν απώλειες ζωών, ο εντοπισμός και η σύλληψη δύο πολύ σκληρών και σεσημασμένων κακοποιών από την Βουλγαρία.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί παγίδευαν ιερόδουλες με δήθεν ραντεβού, τις άρπαζαν, τις βίαζαν και τις ξυλοκοπούσαν ανηλεώς σε βαθμό παραμόρφωσης, προκαλώντας τους βαριές σωματικές βλάβες, τις λήστευαν και ζητούσαν ακόμη και λύτρα από τους οικείους τους, για να τις απελευθερώσουν.

Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες στο κέντρο της Αθήνας αφού βρέθηκαν στις σκηνές των εγκλημάτων τους τα αποτυπώματά τους και αναγνωρίστηκαν από φωτογραφίες σεσημασμένων από τα θύματά τους. Η προσπάθεια των αστυνομικών για τον εντοπισμό τους κράτησε τρία μερόνυχτα μέχρι που έπεσαν στα χέρια τους.

Τα περιστατικά για τα οποία κατηγορούνται έλαβαν χώρα το τελευταίο 15νθήμερο στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου οι δράστες, αφού προηγουμένως παραβίαζαν χώρους που δεν χρησιμοποιούνταν (πρώην επαγγελματικούς χώρους, γραφεία κλπ.), έκλειναν ραντεβού στις εκδιδόμενες γυναίκες, εμφανιζόμενοι ως πελάτες.

Θύματά τους μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τρεις γυναίκες από την Αλβανία, την Ρωσία και την Ουκρανία, με την τελευταία να παραμένει νοσηλευόμενη σε νοσοκομείο αφού της προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, καθώς και εκδορές και μώλωπες σε όλο της το σώμα.

Πώς δρούσε η άγρια συμμορία

Οι δύο δράστες πρώτα εντόπιζαν κενούς χώρους και διαμερίσματα έκαναν διάρρηξη και εκεί έδιναν τα ραντεβού τους. Το πρώτο περιστατικό έγινε σε παλιό χώρο γραφείων εταιρείας που έχει κλείσει επί της οδού Λουκάρεως στους Αμπελόκηπους, το δεύτερο σε παλιό ιατρείο επί της οδού Φειδιππίδου στην ίδια περιοχή και σε άδειο διαμέρισμα επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’, στο Παγκράτι.

Με τη μετάβαση των γυναικών στους χώρους αυτούς, οι δράστες τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα, χρησιμοποιώντας «σκληρή» σωματική βία και διάφορα αντικείμενα (λοστούς, μαχαίρια, κατσαβίδια), με αποτέλεσμα να προκαλέσουν και στις τρεις γυναίκες σοβαρές σωματικές βλάβες.

Ακολούθως, προχωρούσαν σε αλλεπάλληλους βιασμούς των θυμάτων τους που κρατούσαν σχεδόν μία ολόκληρη ημέρα και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, που έφεραν μαζί τους, μεταξύ των οποίων και τις κάρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία διαμονής τους.

Με τις κάρτες αυτές μετέβαιναν στα δωμάτια για να αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Σε μία περίπτωση μάλιστα αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε ανάληψη 4.300 ευρώ από μηχάνημα ΑΤΜ, αφού εξανάγκασαν βίαια την παθούσα να τους αποκαλύψει τους κωδικούς.

Ακόμα οι δράστες επικοινωνούσαν με οικεία πρόσωπα των θυμάτων τους, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή τους, λαμβάνοντας σε μία περίπτωση 1.000 ευρώ.

Μετά την εγκληματική τους δράση εγκατέλειπαν τα θύματά τους αβοήθητα.

Γνωστοί στις αρχές

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για βιασμούς, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, ληστείες και αντίσταση, καθώς κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σθεναρά στους αστυνομικούς. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές για διάφορα αδικήματα. Ο ένας έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για κλοπές και κατάφερε να αποφυλακιστεί το περασμένο καλοκαίρι επικαλούμενος δήθεν ψυχολογικά προβλήματα… ενώ ο άλλος έχει συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών και για ναρκωτικά και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Πηφή: news247.gr

spot_img

Related articles

Η 80ή Επέτειος από την Εκτέλεση των 54 Ελλήνων στο Πικέρμι

Η 80ή Επέτειος από την Εκτέλεση των 54 Ελλήνων στο Πικέρμι Σήμερα, στο Πικέρμι, πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για την...

Η Ραφήνα χωρίς άμεση ιατρική βοήθεια: Αναγκαία η επέμβαση του Υπουργείου Υγείας

Η Ραφήνα χωρίς άμεση ιατρική βοήθεια: Αναγκαία η επέμβαση του Υπουργείου Υγείας Η χθεσινή τραγωδία στη Ραφήνα, όπου μια...

Χρήστος Μουζακίτης: Το μέλλον είναι εδώ και λάμπει σαν διαμάντι

Η σχέση του παίκτη με την μπάλα είναι ερωτική, οδηγεί σε διαδρόμους μυσταγωγίας και μεταξύ των δύο αναπτύσσεται...

Η νέα γενιά, οι εντολές του «Μέντι» και η ένταση στις προπονήσεις

Ο Ολυμπιακός έδωσε και το δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας αυτή την φορά την Μέχελεν...