Διάσκεψη Βερολίνου: Τι προβλέπει το προσχέδιο των συμπερασμάτων – Ενιαία κυβέρνηση και κατάπαυση πυρός

Date:

Share post:

Την ανάγκη να διαμορφωθεί μια ενοποιημένη κυβέρνηση στη Λιβύη τονίζει το σχέδιο συμπερασμάτων της διάσκεψης του Βερολίνου, που θα γίνει αύριο, αντίγραφο του οποίου τέθηκε στη διάθεση του ρωσικού πρακτορείου TASS.

«Εμείς [οι συμμετέχοντες] υποστηρίζουμε τη πολιτική συμφωνία ως βιώσιμο πλαίσιο για την πολιτική λύση στη Λιβύη», αναφέρει το έγγραφο.

“Ζητάμε επίσης τη δημιουργία ενός λειτουργικού προεδρικού συμβουλίου και τη δημιουργία μιας ενιαίας, περιεκτικής και αποτελεσματικής κυβέρνησης που θα εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων”, προσθέτει.

Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη του Βερολίνου ζητούν τον τερματισμό όλων των στρατιωτικών κινημάτων που υποστηρίζουν τα αντιμαχόμενα κόμματα.

“Ζητάμε τον τερματισμό όλων των στρατιωτικών κινημάτων στο σύνολο της επικράτειας της Λιβύης, ξεκινώντας την διαδικασίας κατάπαυσης του πυρός”, αναφέρει το έγγραφο.

Το σχέδιο συμπερασμάτων απαιτεί επίσης μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ασφάλειας στη χώρα και κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπροσθέτως θα συσταθεί ειδική επιτροπή παρακολούθησης για την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της διάσκεψης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Το σχέδιο συμπερασμάτων καλεί επίσης τα συμβαλλόμενα μέρη στη σύγκρουση στη Λιβύη να προβούν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

“Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη να διευκολύνουν τις διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των μερών, μέσω της άμεσης σύστασης τεχνικών επιτροπών για την παρακολούθηση και επαλήθευση της εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός”, προσθέτει το έγγραφο.

Πηγή: news247.gr

spot_img

Related articles

Τι προκάλεσε την πληθυσμιακή κατάρρευση της νεολιθικής Ευρώπης;

Η απότομη μείωση του πληθυσμού της βορειοδυτικής Ευρώπης πριν από 5.000 χρόνια ίσως προκλήθηκε από αλλεπάλληλες επιδημίες πανώλης,...

Ελεύθερη, ωραία και στη Μύκονο η Νάταλι Πόρτμαν

Ο ένας μετά τον άλλο καταφθάνουν στον νησί των Ανέμων οι χολιγουντιανοί αστέρες. Ανάμεσά τους και η Νάταλι Πόρτμαν που...

«Σκίζει» ο «Κανένας» σε νέα δημοσκόπηση για τον πιο δημοφιλή πρωθυπουργό – Ρωγμές στο προφίλ Μητσοτάκη

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB, που καταγράφουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στα κόμματα...

Μητσοτάκης: Ο Μίτσκοσκι μέσα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε την ονομασία Βόρεια Μακεδονία

Για τη Βόρεια Μακεδονία, την Τουρκία και το Κυπριακό, αλλά και τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του...