Δείτε ποιες είναι οι 15 χώρες με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

Date:

Share post:

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ που ζουν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου; Οι Η.Π.Α μόνο, φιλοξενούν 585 δισεκατομμυριούχους, ωστόσο υπάρχουν και άλλες χώρες, τις οποίες οι υπόλοιποι δισκεκατομμυριούχοι του πλανήτη αποκαλούν σπίτι.

Παρόλο που οι περισσότεροι μπορούν να ζήσουν οπουδήποτε θέλουν στον πλανήτη, η έρευνα του Knight Frank μας δείχνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς επιλέγουν να ζήσουν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Υπάρχουν 1.732 δισεκατομμυριούχοι σήμερα, και σύμφωνα με την παραπάνω 5ετή έρευνα, οι περισσότεροι από αυτούς είναι συγκεντρωμένοι σε 15 χώρες.

Δείτε παρακάτω την λίστα (σε αύξουσα σειρά) με τις χώρες που επιλέγουν να ζήσουν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη.

15. Αυστραλία – 15 δισεκατομμυριούχοι

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων που κατοικούν στην Αυστραλία αυξήθηκε κατά 55% τα τελευταία πέντε χρόνια. Μπορεί το Σίδνεϊ να φαίνεται σαν το ιδανικό μέρος ωστόσο, οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι προτιμούν ένα προάστιο ακριβώς έξω από τη Μελβούρνη.

Η περιοχή ονομάζεται Toorak και φιλοξενεί 23 από τους 250 πλουσιότερους ανθρώπους στην Αυστραλία, σύμφωνα με το MailOnline.

14. Ταϊβάν – 35 δισεκατομμυριούχοι

Τα τελευταία πέντε χρόνια, στην Ταϊβάν έχουν μετακομίσει 8 δισεκατομμυριούχοι. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αυτοδημιούργητοι και η συνολική τους περιουσία ανέρχεται στα 85,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

13. Ιαπωνία – – 35 δισεκατομμυριούχοι

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Ιαπωνία υπερδιπλαστιάστηκε τα τελευταία 5 χρόνια.

Ο πλουσιότερος όλων είναι ο Tadashi Yanai, ιδρυτής της fashion εταιρείας Fast Retailing και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Softbank. Η εκτιμώμενη καθαρή αξία του είναι 31,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν 45 δισεκατομμυριούχοι που γεννήθηκαν στην Ιαπωνία, αλλά δεν μένουν όλοι εκεί.

12. Ελβετία – 36 δισεκατομμυριούχοι

Η Ελβετία είχε την δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των δισεκατομμυριούχων που ζουν εκεί σε διάστημα 5 ετών, οι οποίοι σχεδόν τριπλασιάστηκαν από το 2015.

11. Γαλλία – 40 δισεκατομμυριούχοι

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων που διαμένουν στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 67% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι προσωπικές περιουσίες των Γάλλων δισεκατομμυριούχων αυξήθηκαν με διπλάσιο ρυθμό από αυτές των Αμερικανών και των Κινέζων δισεκατομμυριούχων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, σύμφωνα με αναφορές του Business Insider.

10. Ιταλία – 43 δισεκατομμυριούχοι

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Ιταλία υπερδιπλασιάστηκε κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, ωστόσο ο πλουσιότερος άνδρας της χώρας είναι ο Giovanni Ferrero, ο οποίος είναι ο άνθρωπος πίσω από τον όμιλο Ferrero, που κατασκευάζει την Nutella και τα Ferrero Rocher, με μια καθαρή αξία 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

9. Νότια Κορέα – 44 δισεκατομμυριούχοι

Πριν από πέντε χρόνια, στη Νότια Κορέα υπήρχαν μόνο 24 δισεκατομμυριούχοι και πλέον ο αριθμός τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται ο πρόεδρος του ομίλου Samsung, Lee Kun-Hee, του οποίου η καθαρή αξία ανέρχεται στα 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

8. Καναδάς – 46 δισεκατομμυριούχοι

Η μέση καθαρή αξία των δισεκατομμυριούχων που ζουν στον Καναδά είναι 3 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία συνολικά είναι ίση με τον πλούτο που έχουν τρεις καναδικές επαρχίες.

7. Ηνωμένο Βασίλειο – 54 δισεκατομμυριούχοι

Παρά το μέγεθος του, το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί 54 δισεκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένων των Sir Jim Ratcliffe, του Alan Sugar και του Sir James Dyson. Οι αδελφοί Hinduja, μέτοχοι και πρόεδροι του ομίλου Hinduja, βρίσκονται βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους του Ηνωμένου Βασιλείου, με την καθαρή τους αξία να ανέρχεται στα 31,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Guardian.

6. Χονγκ Κονγκ – 64 δισεκατομμυριούχοι

Το Χονγκ Κονγκ, το οποίο είναι το μέρος που έχουν μετακινηθεί περισσότεροι από 24 δισεκατομμυριούχοι τα τελευταία πέντε χρόνια, διαθέτει μερικά από τα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο.

5. Ρωσία – 101 δισεκατομμυριούχοι

Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα σε αυτή την λίστα η οποία είδε μια μείωση στους δισεκατομμυριούχους που ζουν εκεί – από 110 το 2013 μειώθηκαν σε 101 το 2018.

4. Ινδία – 119 δισεκατομμυριούχοι

Την τελευταία πενταετία, η Ινδία σημείωσε μια μεγάλη αύξηση (116%) στον αριθμό των δισεκατομμυριούχων που ζουν στις πόλεις της. Η Βομβάη είναι η πόλη που επέλεξαν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι, σύμφωνα με τους Times of India.

3. Γερμανία – 123 δισεκατομμυριούχοι

Η Γεμανία, εκτός από την μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη, έχει και τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων. Η συνολική καθαρή αξία των 11 πλουσιότερων Γερμανών ανέρχεται στα 197 δισεκατομμύρια δολάρια.

2. Κίνα – 373 δισεκατομμυριούχοι

Η αναπτυσσόμενη οικονομία της Κίνας είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δισεκατομμυριούχων της κατά 206% μέσα σε μόλις πέντε χρόνια.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας είναι ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, με μια καθαρή αξία που ανέρχεται στα 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

1. Η.Π.Α – 585 δισεκατομμυριούχοι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με 585 δισεκατομμυριούχους.

Με τους Jeff Bezos, Bill Gates και Mark Zuckerberg, των οποίων η καθαρή αξία συνολικά ανέρχεται σε περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια, φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι Η.Π.Α φιλοξενούν τόσους πολλούς δισεκατομμυριούχους.

Πηγή: perpetual.gr

spot_img

Related articles

Απόδραση στον Πόρο για Γιώργο Λιάγκα και Μαρία Αντωνά – Έτσι προδόθηκε το ζευγάρι

Μετά την ολοκλήρωση των τηλεοπτικών του υποχρεώσεων και ο Γιώργος Λιάγκας ταξίδεψε στον Πόρο έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφό...

Πικρός ο καφές στο τραπέζι – Πόσο αναμένεται να αυξηθεί η τιμή από 1η Ιουλίου

Πικρή… γεύση αναμένεται να έχει ο καφές στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης από την 1η Ιουλίου με τον ΦΠΑ να επανέρχεται...

Πάσχουν οι διαιτητές από το σύνδρομο του Ναπολέοντα;

Οφσάιντ; Φάουλ; Χέρι; Πολλές φάσεις ενός αγώνα ποδοσφαίρου μπορούν να προκαλέσουν έντονες συζητήσεις σχετικά με τις αποφάσεις των διαιτητών. Αυτός...

Κλιματική κρίση: Πλημμύρες, καύσωνες και πυρκαγιές – Γιατί τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ελλάδα

Η Ελλάδα επλήγη από τον πρώτο καύσωνα που έχει καταγραφεί αυτόν τον μήνα, κλείνοντας σχολεία και τουριστικά αξιοθέατα. Δεν υπάρχει αμφιβολία...