Αυξήθηκε κατακόρυφα η εγκληματικότητα! Προσπάθεια των κακοποιών να… “ρεφάρουν” την χασούρα της καραντίνας

Date:

Share post:

Η καραντίνα έφυγε και κάποιες… “συνήθειες» κακέ” επέστρεψαν, αφού αμέσως μετά τη χαλάρωση του lockdown παρατηρήθηκε αυξημένη εγκληματικότητα.

Ήδη και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι κλοπές οι διαρρήξεις και οι ληστείες παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση, καθώς και οι κακοποιοί δουλεύουν «υπερωρίες» για να αναπληρώσουν την… «χασούρα», της καραντίνας.

Άλλωστε εκείνες τις ημέρες ήταν με τα χέρια δεμένα, καθώς έπρεπε να έχουν… βεβαίωση για να κυκλοφορήσουν, καθώς κινδύνευαν με το πρόστιμο των 150 ευρώ, ενώ παράλληλα δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν διαρρήξεις σε οικίες, αφού όλοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

“Άνοιξε” ξανά ο… κλάδος

Αναδουλειές λοιπόν μέχρι που αρχίσαμε σταδιακά να μπαίνουμε σε μια κανονικότητα, η οποία επέτρεψε βέβαια και την επιστροφή των «ταχυδακτυλουργών».

Κλοπές και διαρρήξεις σε οικίες, κλοπές αυτοκινήτων, ληστείες σε καταστήματα και πεζούς αυξήθηκαν κατακόρυφα μέσα σε λίγες ημέρες.

Ακόμα και η διακίνηση ναρκωτικών φαίνεται να δείχνει αυξητικές τάσεις, καθώς τις ημέρες τις καραντίνας οι διακινητές έμειναν χωρίς «πράμα», λόγο της κατακόρυφης πτώσης εισαγωγών από χώρες των Βαλκανίων και της Λατινικής Αμερικής.

Μάλιστα όσο περνά ο καιρός, η εκτίμηση των Ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είναι πως θα αυξάνεται όλο και περισσότερο η εγκληματικότητα, καθώς θα αυξάνονται τα ποσοστά ανεργίας στην χώρα μας, λόγο των συνεπειών στην οικονομία.

Αύξηση μέχρι και 7%!

Αυτή η κατακόρυφη αύξηση, που μάλιστα ξεπέρασε σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το 7% σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες του 2020, προβληματίζει έντονα τους Αξιωματικούς τις ΕΛ.ΑΣ αλλά και την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και για το λόγο αυτό έχουν δοθεί συγκεκριμένες εντολές για αυξημένες περιπολίες σε περιοχές που η εγκληματικότητα χτυπά κόκκινο.

Παράλληλα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο το remake τις ομάδας «Σίγμα». Μια ομάδα με σουπερ αυτοκίνητα που μας έρχεται από το παρελθόν και συγκεκριμένα από την δεκαετία του 1990, όπου είχε βγει στους δρόμους με γρήγορα συμβατικά αυτοκίνητα και είχε παρουσιάσει σημαντικό έργο στην πάταξη τις εγκληματικότητας.

Ήδη τα super cars της συγκεκριμένης ομάδας έχουν βρεθεί και έχουν μετασκευαστεί, προκειμένου να είναι κατάλληλα για αστυνομικό έργο και συγκεκριμένα περιπολίες και καταδιώξεις επικίνδυνων κακοποιών, που επιβαίνουν σε γρήγορα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

spot_img

Related articles

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Σπατών Αρτέμιδoς με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Σπατών Αρτέμιδος με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Στις 9 Ιουλίου...

Τι προκάλεσε την πληθυσμιακή κατάρρευση της νεολιθικής Ευρώπης;

Η απότομη μείωση του πληθυσμού της βορειοδυτικής Ευρώπης πριν από 5.000 χρόνια ίσως προκλήθηκε από αλλεπάλληλες επιδημίες πανώλης,...

Ελεύθερη, ωραία και στη Μύκονο η Νάταλι Πόρτμαν

Ο ένας μετά τον άλλο καταφθάνουν στον νησί των Ανέμων οι χολιγουντιανοί αστέρες. Ανάμεσά τους και η Νάταλι Πόρτμαν που...

«Σκίζει» ο «Κανένας» σε νέα δημοσκόπηση για τον πιο δημοφιλή πρωθυπουργό – Ρωγμές στο προφίλ Μητσοτάκη

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB, που καταγράφουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στα κόμματα...