Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στην Ιαπωνία λέγεται Τάρο Άσο. Στην Ιαπωνία (βλ. Τόκιο) πρόκειται να διεξαχθούν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Προς το παρόν δεν υπάρχει αναβολή ή ακύρωση, με τη ΔΟΕ να ‘χει ένα θέμα να βρει το πώς πρέπει να κινηθεί.
Τι εννοούσε;
Στην συνέχεια της αφήγησης του, ο Άσο είπε και ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1980, στη Μόσχα αφορούσαν το μποϊκοτάζ πολλών χωρών της Δύσης, όπως και της Ιαπωνίας -ως διαμαρτυρία για την εισβολή της τότε Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν, την περασμένη χρονιά.
“Κάθε 40 χρόνια υπάρχει η κατάρα των Ολυμπιακών Αγώνων, που μας ‘χτύπησε’ φέτος” δήλωσε ο αντιπρόεδρος.
Έχεις χρόνο, οπότε έλα να δούμε κάτι.
➔ Οι αυθεντικοί Αγώνες ήταν αυτοί που έγιναν στη χώρα μας το 1896. Συν 40 πάμε στο 1936, όταν δεν υπήρχαν Ολυμπιακοί. Βλέπεις, μετά το 1896 πήγαμε -απευθείας- στο 1900, στο Παρίσι.
➔ Το 1976 (δυο φορές συν 40 από την Αθήνα) έγιναν οι Αγώνες στο Μόντρεαλ, όπου δεν πήγαν 29 χώρες -κυρίως από την Αφρική-, γιατί η ΔΟΕ δεν είχε τιμωρήσει τη Νέα Ζηλανδία. Οι Αll Blacks (εθνική ομάδα ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας) είχαν ‘σπάσει’ το αθλητικό εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών, κάνοντας τουρνέ στην Νότια Αφρική εκείνη τη χρονιά.
➔ Το 2016 (τρεις φορές το 40 από την Αθήνα) διεξήχθησαν οι Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου για πρώτη φορά εμφανίστηκαν το Κόσοβο, το Νότιο Σουδάν και η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων. Δεν εμφανίστηκαν οι περισσότεροι Ρώσοι.
Πού καταλήγουμε; Ότι κάτι έχουν τα μαθηματικά του Άσο, που άρχισε να ‘μετράει’ από το 1900 και τους Αγώνες που εστάλησαν στο Ελσίνκι, πριν ακυρωθούν λόγω Παγκοσμίου Πολέμου. Το μεν Ελσίνκι φιλοξένησε τους Αγώνες του 1952, το δε Τόκιο αυτούς του 1964.
Πηγή: contra.gr