Ο κορωνοϊός προκάλεσε οικονομική κατρακύλα, ενώ πλέον οι άνθρωποι φοβούνται, καθώς, όπως λένε οι «ειδικοί», ο ιός θα είναι εκεί και το Φθινόπωρο.
Ως εκ τούτου, η όποια παγκόσμια κυβέρνηση θα χρειαστεί ταχείς ρυθμούς στον τομέα της εργασίας και ανθρώπους να μην κολλάνε ιούς, ώστε να μην κινδυνεύουν.
Και επειδή άνθρωποι που να μην κολλάνε ιούς και να δουλεύουν υπεράνθρωπα, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν υπάρχουν, τα ρομπότ και δη τα βιορομπότ θα μπουν όλο και περισσότερο στις ζωές μας.
Η Ρωσίδα δημοσιογράφος, Anastasia Monakova, βρέθηκε στην Ιαπωνία και διαπίστωσε πως τα ρομπότ εκεί ήδη φροντίζουν τους ηλικιωμένους, μη έχοντας φυσικά την δυνατότητα να κολλήσουν ή να μεταδώσουν αρρώστιες. Μπορούν να απομνημονεύσουν πρόσωπα, να μιλήσουν αντ’ αυτών ή ακόμα να βγάζουν φωτογραφίες και να τις στέλνουν σε συγγενείς που βρίσκονται μακριά.
Πέραν τούτου, πήρε συνέντευξη από τον επικεφαλής των ειδικών σε θέματα ρομποτικής Καθηγητή, Ishiguro Hiroshi, σχετικά με το ανθρωποειδές ρομπότ, Erica, το οποία έχει κατασκευάσει. Η Erica έχει την δυνατότητα να αισθάνεται και να κάνει συζητήσεις. Πέραν τούτου είναι σε θέση να «διαβάσει« τις ανθρώπινες αντιδράσεις.

Άραγε, θα χρησίμευαν τέτοια ανθρωποειδή σε ένα παγκόσμιο κράτος; Για παράδειγμα στο Δημόσιο, όπου άκαμπτα θα υποδέχονται τους πολίτες, οι οποίοι χρωστάνε ή διαμαρτύρονται;
Ρομπότ θα χρειαστούν και στην βιομηχανία! Έχουν περισσότερη αντοχή από τους ανθρώπους και αυτό που θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία μπορεί να κουβαλήσει μέχρι και 100 κιλά, ενώ υπάρχουν και ρομπότ που ακούραστα θα καλλιεργούν τα χωράφια, για να υπάρχουν τορφές, τώρα που, όπως λένε, εξαντλούνται τα αποθέματα με τον κορωνοϊό.


Λοιπόν τι λέτε; Μήπως ήρθε η ώρα να μας παρουσιάσουν τα ρομπότ ως την «ιδανική λύση», παγκοσμίως, προκειμένου να αποφευχθούν «περιττές ανθρώπινες επαφές», μέσω κατάργησης θέσεων εργασίας που αποπνέουν κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών;