Άλλο ένα χωριό της Ιταλίας πουλάει σπίτια με ένα ευρώ

Date:

Share post:

Η Μπισάτσα, ένας γραφικός προορισμός στην νότια περιοχή της Καμπανίας, στην Ιταλία, βγάζει στην αγορά ακινήτων, 90 ερειπομένα σπίτια, με αντίτιμο ένα ευρώ.

Πρόκειται για ένα ακόμα χωριό της Ιταλίας, στα σύνορα με Καμπανία, Μπασιλικάτα και Πούλια, που προσπαθεί να προσελκύσει νέους κατοίκους, καθώς η υπάρχουσα κοινότητα, τείνει να εξαφανιστεί.

Η διαφορά με τα άλλα χωριά, είναι πως το συγκεκριμένο, δεν προτείνει αγορά ενός σπιτιού από κάθε ιδιώτη, αλλά περισσοτέρων, καθώς λόγω της ρυμοτομίας, του, ενδείκνυται.

«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση εδώ », λέει ο αναπληρωτής δημάρχος της πόλης, Φραντσέσκο Ταρτάλια, στο CNN Travel. «Η εγκαταλειμμένη περιοχή εξαπλώνεται σε όλο το αρχαίο τμήμα του χωριού.Τα σπίτια βρίσκοναι το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος των δρόμων. Κάποια από αυτά μοιράζονται ακόμη και την είσοδο».

«Θα προτιμούσαμε να δούμε οικογένειες, παρέες φίλων, συγγενείς, άνθρωποι που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, αλλά και επενδυτές που θέλουν να συνεργαστούν. Τους προτρέπουμε να αγοράσουν περισσότερα από ένα ακίνητο».

Το βασικό προτέρημα, του χωριού Μπισάτσα, είναι το γεγονός πως τα σπίτια που βγαίνουν προς πώληση, ανήκουν εξολοκλήρου, στην δημοτική αρχή. Κάτι που θα γλυτώσει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, από χρονοβόρες διαδικασίες και συζητήσεις με κληρονόμους, που θα μπορούσαν να εγείρουν οποιαδήποτε οικονομική απαίτηση.

Το Μπισάτσα, πριν αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα μετανάστευσης των κατοίκων του, στα χρόνια που ήκμαζε, ήταν κέντρο παραγωγής μαλλιού ενώ φημιζόταν και για τους τεχνήτες του. Μάλιστα μία σειρά από σεισμούς, με τελευταίο αυτόν του 1980, οδήγησε τους κατοίκους του, ταχύτερα στην έξοδο.

Οι ντόπιοι έχουν τη φήμη ότι είναι φιλικοί και ιδιαίτερα ευχάριστοι στην παρέα, αγαπούν τους ανθρώπους, ενώ απολαμβάνουν να δίνουν ο ένας στον άλλο χαριτωμένα ψευδώνυμα με βάση τα προσωπικά χαρακτηριστικά τους και τα τικ.

Πηγή: CNN

spot_img

Related articles

Τι προκάλεσε την πληθυσμιακή κατάρρευση της νεολιθικής Ευρώπης;

Η απότομη μείωση του πληθυσμού της βορειοδυτικής Ευρώπης πριν από 5.000 χρόνια ίσως προκλήθηκε από αλλεπάλληλες επιδημίες πανώλης,...

Ελεύθερη, ωραία και στη Μύκονο η Νάταλι Πόρτμαν

Ο ένας μετά τον άλλο καταφθάνουν στον νησί των Ανέμων οι χολιγουντιανοί αστέρες. Ανάμεσά τους και η Νάταλι Πόρτμαν που...

«Σκίζει» ο «Κανένας» σε νέα δημοσκόπηση για τον πιο δημοφιλή πρωθυπουργό – Ρωγμές στο προφίλ Μητσοτάκη

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB, που καταγράφουν το πολιτικό σκηνικό της χώρας, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στα κόμματα...

Μητσοτάκης: Ο Μίτσκοσκι μέσα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε την ονομασία Βόρεια Μακεδονία

Για τη Βόρεια Μακεδονία, την Τουρκία και το Κυπριακό, αλλά και τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του...