Άλλο ένα χωριό της Ιταλίας πουλάει σπίτια με ένα ευρώ

Date:

Share post:

Η Μπισάτσα, ένας γραφικός προορισμός στην νότια περιοχή της Καμπανίας, στην Ιταλία, βγάζει στην αγορά ακινήτων, 90 ερειπομένα σπίτια, με αντίτιμο ένα ευρώ.

Πρόκειται για ένα ακόμα χωριό της Ιταλίας, στα σύνορα με Καμπανία, Μπασιλικάτα και Πούλια, που προσπαθεί να προσελκύσει νέους κατοίκους, καθώς η υπάρχουσα κοινότητα, τείνει να εξαφανιστεί.

Η διαφορά με τα άλλα χωριά, είναι πως το συγκεκριμένο, δεν προτείνει αγορά ενός σπιτιού από κάθε ιδιώτη, αλλά περισσοτέρων, καθώς λόγω της ρυμοτομίας, του, ενδείκνυται.

«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση εδώ », λέει ο αναπληρωτής δημάρχος της πόλης, Φραντσέσκο Ταρτάλια, στο CNN Travel. «Η εγκαταλειμμένη περιοχή εξαπλώνεται σε όλο το αρχαίο τμήμα του χωριού.Τα σπίτια βρίσκοναι το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος των δρόμων. Κάποια από αυτά μοιράζονται ακόμη και την είσοδο».

«Θα προτιμούσαμε να δούμε οικογένειες, παρέες φίλων, συγγενείς, άνθρωποι που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, αλλά και επενδυτές που θέλουν να συνεργαστούν. Τους προτρέπουμε να αγοράσουν περισσότερα από ένα ακίνητο».

Το βασικό προτέρημα, του χωριού Μπισάτσα, είναι το γεγονός πως τα σπίτια που βγαίνουν προς πώληση, ανήκουν εξολοκλήρου, στην δημοτική αρχή. Κάτι που θα γλυτώσει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, από χρονοβόρες διαδικασίες και συζητήσεις με κληρονόμους, που θα μπορούσαν να εγείρουν οποιαδήποτε οικονομική απαίτηση.

Το Μπισάτσα, πριν αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα μετανάστευσης των κατοίκων του, στα χρόνια που ήκμαζε, ήταν κέντρο παραγωγής μαλλιού ενώ φημιζόταν και για τους τεχνήτες του. Μάλιστα μία σειρά από σεισμούς, με τελευταίο αυτόν του 1980, οδήγησε τους κατοίκους του, ταχύτερα στην έξοδο.

Οι ντόπιοι έχουν τη φήμη ότι είναι φιλικοί και ιδιαίτερα ευχάριστοι στην παρέα, αγαπούν τους ανθρώπους, ενώ απολαμβάνουν να δίνουν ο ένας στον άλλο χαριτωμένα ψευδώνυμα με βάση τα προσωπικά χαρακτηριστικά τους και τα τικ.

Πηγή: CNN

spot_img

Related articles

Απόδραση στον Πόρο για Γιώργο Λιάγκα και Μαρία Αντωνά – Έτσι προδόθηκε το ζευγάρι

Μετά την ολοκλήρωση των τηλεοπτικών του υποχρεώσεων και ο Γιώργος Λιάγκας ταξίδεψε στον Πόρο έχοντας στο πλευρό του τη σύντροφό...

Πικρός ο καφές στο τραπέζι – Πόσο αναμένεται να αυξηθεί η τιμή από 1η Ιουλίου

Πικρή… γεύση αναμένεται να έχει ο καφές στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης από την 1η Ιουλίου με τον ΦΠΑ να επανέρχεται...

Πάσχουν οι διαιτητές από το σύνδρομο του Ναπολέοντα;

Οφσάιντ; Φάουλ; Χέρι; Πολλές φάσεις ενός αγώνα ποδοσφαίρου μπορούν να προκαλέσουν έντονες συζητήσεις σχετικά με τις αποφάσεις των διαιτητών. Αυτός...

Κλιματική κρίση: Πλημμύρες, καύσωνες και πυρκαγιές – Γιατί τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ελλάδα

Η Ελλάδα επλήγη από τον πρώτο καύσωνα που έχει καταγραφεί αυτόν τον μήνα, κλείνοντας σχολεία και τουριστικά αξιοθέατα. Δεν υπάρχει αμφιβολία...