Ο λέκτορας υγιεινής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κωνσταντίνος Ντελέζος, εξηγεί την προσπάθεια που καταβάλουν οι ειδικοί ώστε να μειωθεί η επαφή του σερβιτόρου με τους πελάτες!
Κάτι τέτοιο, μπορεί να συμβεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας!!!
Αναφορικά με τις κουζίνες, σημείωσε: «Μάσκα ή ασπίδιο λέει η οδηγία του ΕΟΔΥ. Αναπτύσσονται ωστόσο υδρατμοί από τα φαγητά που ψήνονται και θα είναι πολύ πιο εύκολο να μεταδοθεί ο ιός. Εκ των πραγμάτων είναι πολύ δύσκολες οι κουζίνες. Στη φούρια της δουλειάς, δεν μπορεί να τηρήσει ο εργαζόμενος πάντα τις αποστάσεις».
Ο καθηγητής τόνισε ότι «έγιναν τραγικά λάθη κατά την περίοδο της καραντίνας. Ψέκαζαν ανθρώπους οι δημοτικές υδροφόρες, ψέκαζαν τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ».
Ξεκαθάρισε τέλος ότι «φρούτα, λαχανικά να τα σαπουνίζουμε, απαγορεύεται δια ροπάλου. Νερό και ξύδι και κατόπιν ξέπλυμα».