Αλίκη Βουγιουκλάκη : «Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ δεν την ξεπέρασε ποτέ» λέει ο Τάκης Χρυσικάκος

Date:

Share post:

Ο Τάκης Χρυσικάκος παραχώρησε συνέντευξη στο «Καλύτερα Δεν Γίνεται» κι αναφέρθηκε στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

«Έκανα ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τότε μάζευε συμπρωταγωνιστές. Μετά έγινα φίλος με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ μέχρι το τέλος της ζωής του. Ήμασταν πολύ δεμένοι, τον αγαπούσα κι είχα την τιμή να λέει ότι ο τελευταίος μου καλός φίλος είναι ο Τάκης» είπε.

«Δεν ξεπέρασε ποτέ την Αλίκη και το αστείο είναι ότι θύμωνε κι ήταν εκρηκτικός, μπορεί να φώναζε και να τα έβαζε και μαζί της. Αλλά αλίμονο στον άνθρωπο που θα μιλούσε άσχημα για την Αλίκη. Τον είχε φάει. Αυτό θα πει αγάπη» συμπλήρωσε.

«Η Αλίκη δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό»

Στο περιοδικό «Λοιπόν» έδωσε συνέντευξη ο Κώστας Αρζόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κουμπάρα του, την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Δεν μου αρέσει τόση μεγάλη δόση μαγειρικών, πασαρέλας και παιχνιδιών επιβίωσης, όπως και τα παιχνίδια με τους γαμπρίζοντες, έχει πολύ μεγάλη σημασία το σίριαλ και η μυθοπλασία. Έχουμε καταπληκτικούς ηθοποιούς. Έχουμε μεγαλώσει με μια αντίληψη ότι ο «τάδε» ηθοποιός του Χόλιγουντ είναι σπουδαίος, ενώ οι δικοί μας… είναι η Ψωροκώσταινα, η Ελλαδίτσα…» είπε αναφορικά με την ελληνική τηλεόραση.

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως τα μεγέθη των Ελλήνων ηθοποιών, είναι ίσα με των ηθοποιών του Χόλιγουντ, απάντησε πως «είμαστε πολύ καλύτεροι ηθοποιοί από τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Το να φέρνουμε παραδείγματα σπουδαίων ξένων ηθοποιών είναι τεράστιο λάθος, είναι ψέματα. Έχουμε τραφεί από την αντίληψη ότι οι ξένοι είναι καλύτεροι κι εμείς υποδεέστεροι. Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Ερωτηθείς γιατί πιστεύει ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων ηθοποιών που κατά καιρούς πηγαίνουν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό δεν τα καταφέρνουν, πλην ελαχίστων, στο παρελθόν είπε πως «παλαιότερα είχε πάει κι ο Νίκος Κούρκουλος… Έκανε μια καριέρα η Δέσπω Διαμαντίδου και η Μελίνα Μερκούρη… Εμείς έχουμε και καλύτερη αντίληψη για το τι εστί θέαμα».

Αναφορικά με το γιατί δεν μπορούν να αναγνωριστούν το ταλέντο και τα προσόντα που έχουν οι Έλληνες ηθοποιοί στο εξωτερικό είπε πως «ο Κούρκουλος όταν είχε πάει στο εξωτερικό, δεν του  έκατσε καλά. Δε ξέρω λεπτομέρειες, πιθανόν η Μελίτα Κούρκουλου να ξέρει πιο καλά. Ο Αλέκος Αλεξανδράκης και η Τζένη Καρέζη, αν ήταν στην Αμερική θα ‘έσκιζαν’, όλοι το λένε».

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη θα τα κατάφερνε;
Σε ερώτηση αν η Αλίκη Βουγιουκλάκη θα τα κατάφερνε είπε πως «η Αλίκη δεν νομίζω ότι θα μπορούσε, υπήρχαν πάρα πολλές σαν την Αλίκη, κι η αγορά θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη».

Στην ερώτηση γιατί ήταν δύσκολο να κάνει καριέρα στο εξωτερικό η Αλίκη Βουγιουκλάκη εξήγησε πως «προσπάθησε κάποια στιγμή, αλλά δεν… Η Αλίκη είναι νονά του γιου μου, κάναμε πολλή παρέα. Θα ήθελε να γίνει σταρ στο εξωτερικό, αλλά μου είχε πει: ‘Καλύτερα βασίλισσα στον τόπο σου, παρά ένας από όλους μέσα στο Χόλιγουντ’. Σήμερα θα μπορούσαν να γίνουν κάποιοι και προχωράνε ήδη… Ο Σωκράτης Αλαφούζος, η Μαρία Τζομπανάκη…».

spot_img

Related articles

50 Χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Ένας Απολογισμός της Μεταπολίτευσης

50 Χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Ένας Απολογισμός της Μεταπολίτευσης 558 Λ / 2,5 λεπτά Δ Σήμερα, η Ελλάδα γιορτάζει την...

Η οικονομία στη Μεταπολίτευση: από το αίτημα της αναδιανομής στην κρίση του «υπαρκτού νεοφιλελευθερισμού»

Η οικονομική ιστορία των τελευταίων πενήντα ετών, είναι από τις πιο σύνθετες στην ελληνική ιστορία. Όχι μόνο ως...

Ο Μασεράνο, ο Έσε και το όνειρο της Αργεντινής: Για αυτό που δεν πέτυχε άλλος κανείς

Στις μέρες δόξας της Αργεντινής εύκολα διαλέγεις ένα σωρό από παρτίδες που έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους: Ο...

Πώς συμπεριφέρονται οι ερωτευμένοι άνδρες… που το κρύβουν – Τα 8 πράγματα που κάνουν ασυναίσθητα

Οι άνδρες δεν έχουν μάθει να εκδηλώνονται ή να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Αυτός είναι κι ένας βασικός λόγος για...