Άδειασαν τα νοσοκομεία αναφοράς για τον Covid-19 – Να λειτουργήσουν κανονικά ζητούν οι εργαζόμενοι

Date:

Share post:

Με μόλις 22 σοβαρά περιστατικά με κορωνοϊό πανελλαδικά, τα οποία βρίσκονται σε διασωλήνωση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η εικόνα είναι πολύ ενθαρρυντική πλέον στα νοσοκομεία της Χώρας.

Αυτή η θετική εξέλιξη, όμως,  έχει ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία αναφοράς αποκλειστικά για κορωνοϊό, όπως το “Παμμακάριστος” να υπολειτουργούν, καθώς είναι εντελώς άδεια.

“Το νοσοκομείο εδώ και τρεις μέρες είναι εντελώς άδειο. Νοσηλεύει μηδέν ασθενείς. Νοσοκομείο 170 κλινών άδειο. Θα πρέπει να επανέλθει στο εφημεριακό καθεστώς και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί για την δημιουργία κλινών ΜΕΘ όπως ζητάνε οι εργαζόμενοι που τόσο ανάγκη έχουμε. Υπάρχει διαθέσιμος χώρος”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακος.

Το δεύτερο νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού, ΝΙΜΤΣ, νοσηλεύει αυτή τη στιγμή 15 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 11 είναι από την κλινική “Ταξιάρχαι”.

“Να δοθεί και πάλι στους δικαιούχους του”, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ:

“Είναι ένα Νοσοκομείο 375 κλινών, στο οποίο πλέον δεν έχουν πρόσβαση οι δικαιούχοι (ένστολοι). Νοσηλεύει 15 ασθενείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στο ΝΙΜΙΤΣ πέθαναν 8 ασθενείς απο κορωνοϊό, από τη κλινική “Ταξιάρχαι”. Δεν μπορεί να συνεχίσει να υπολειτουργεί το Νοσοκομείο και να είναι αποκλεισμένοι οι δικαιούχοι. Οι εργαζόμενοι ζητούν να δημιουργηθεί μια κλινική κορωνοϊού και το νοσοκομείο να επανέλθει στη πρότερη λειτουργία του. Με εφημερία και πρόσβαση των ενστόλων δικαιούχων”, καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

spot_img

Related articles

50 Χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Ένας Απολογισμός της Μεταπολίτευσης

50 Χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Ένας Απολογισμός της Μεταπολίτευσης 558 Λ / 2,5 λεπτά Δ Σήμερα, η Ελλάδα γιορτάζει την...

Η οικονομία στη Μεταπολίτευση: από το αίτημα της αναδιανομής στην κρίση του «υπαρκτού νεοφιλελευθερισμού»

Η οικονομική ιστορία των τελευταίων πενήντα ετών, είναι από τις πιο σύνθετες στην ελληνική ιστορία. Όχι μόνο ως...

Ο Μασεράνο, ο Έσε και το όνειρο της Αργεντινής: Για αυτό που δεν πέτυχε άλλος κανείς

Στις μέρες δόξας της Αργεντινής εύκολα διαλέγεις ένα σωρό από παρτίδες που έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους: Ο...

Πώς συμπεριφέρονται οι ερωτευμένοι άνδρες… που το κρύβουν – Τα 8 πράγματα που κάνουν ασυναίσθητα

Οι άνδρες δεν έχουν μάθει να εκδηλώνονται ή να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Αυτός είναι κι ένας βασικός λόγος για...